Actualitate

FOTO - VIDEO Un TROLEIBUZ și un TRAMVAI s-au ciocnit sub podul Calvaria. Opt persoane au fost rănite

O coliziune a avut loc joi dimineața, în jurul orei 11:00, între un troleibuz și un tramvai, sub podul Calvaria din cartierul Mănăștur. În urma accidentului opt persoane au fost rănite, ele fiind transportate la spital.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Cluj, accidentul s-a produs din cauza faptului că troleibuzul care circula dinspre Calea Mănăștur spre Strada Primăverii nu a acordat prioritate unui tramvai care circula regulamentar. În urma impactului opt persoane au fost rănite fiind și transportate de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) 1.

„Accidentul a avut loc pe baza neacordării de prioritate. Un troleibuz care circula dinspre Calea Mănăștur spre Strada Primăverii nu a acordat prioritate unui tramvai care circula regulamentar. În urma ciocnirii dintre cele două autovehicule opt persoane au suferit leziuni, acestea fiind transportate de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) 1”, a declarat Carmen Jucan, agent de poliție în cadrul IPJ Cluj, pentru Monitorul de Cluj.


De asemenea, martorii au declarat că în urma impactului tramvaiul a deraiat.


Şapte ambulanţe trimise la accident

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj, Horia Simu, la locul accidentului au fost trimise cinci ambulanţe, trei ale SAJ, o ambulanţă pentru transport victime multiple de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, precum şi o maşină SMURD.

„Au fost rănite uşor mai multe persoane, majoritatea au suferit contuzii la membre şi, în primă fază, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, apoi au fost transportate la spital cu cele cinci ambulanţe”, a declarat Horia Simu.


Reprezentanţii Companiei de Transport Public Cluj au precizat că în cele două mijloace de transport în comun care s-au ciocnit se aflau câteva zeci de persoane.

Liviu Neag, directorul CTP Cluj, a declarat că împotriva şoferului de troleibuz care a provocat accidentul se vor lua „măsurile care se impun”, fără să facă însă şi alte comentarii legate de acest aspect.


În urma accidentului, circulaţia a fost blocată timp de aproximativ o oră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter