Actualitate

Azerbaidjan, câştigătoarea Eurovision 2011, România, doar locul 17

<p><img src="documente/stories/05_mai/15_ziua/eurovision2-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Azerbaidjan a câştigat Eurovision 2011, desfăşurat ieri seară la Arena din Dusseldorf, iar formaţia Hotel FM s-a clasat pe locul 17 cu piesa “Change”.</p>

 

Artiştii români au adunat 77 de puncte care i-au clasat pe locul 17, la egalitate cu Rusia, de la Moldova şi Italia, care au acordat câte 12 puncte, Belgia - 10 puncte, Spania - opt puncte, Israel, Azerbaidjan şi Bulgaria - câte şase puncte, Turcia - cinci puncte, Olanda şi Danemarca - câte patru puncte şi de la Austria, Ungaria, Irlanda şi Estonia. Este pentru a doua oară când România obţine locul 17 la Eurovision, după ce şi în 2000 trupa Taxi s-a clasat pe aceeaşi poziţie.

Ell & Nikki din Azerbaidjan au obţinut 221 de puncte cu piesa “Running Scared”. Trupa Zdob şi Zdub din Moldova, cu piesa “So Lucky”, a ocupat poziţia a 12 -a. Concurenţii au fost notaţi de telespectatori, prin telefon şi SMS, şi de câte un juriu de specialitate din cele 43 de ţări participante la Eurovision, care a jurizat vineri seara.

Reamintim că anul trecut reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi, s-au clasat cu piesa “Playing with fire” pe locul trei, egalând cea mai bună performanţă românească la Eurovision, obţinută în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem. Cea de-a 57-a ediţie a Eurovision va fi organizată anul viitor în Azerbaidjan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter