Actualitate

Aeroportul e închis pentru reparaţii

<p />De azi dimineaţă şi până pe 16 mai, ora 8, traficul pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este suspendat, din cauza unor lucrări ce se efectuează la pista de decolare-aterizare.

Profitând de întreruperea zborurilor, maine de la ora 11 pe Aeroport are loc un exerciţiu de antrenament privind punerea în aplicare a Planului de intervenţii pentru situaţii de urgenţă, generate de producerea unui accident de aviaţie civilă. „Principalul scop al exerciţiului este de a antrena personalul, de a realiza coordonarea acţiunilor între instituţiile, companiile şi serviciile cu responsabilităţi în astfel de situaţii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Exerciţiul va cuprinde simularea unui incendiu apărut la o aeronavă cu 50 de pasageri la bord, cu pericol de explozie. La operaţiuni vor participa reprezentanţii Aeroportului şi ai instituţiilor abilitate să intervină în cazul unor situaţii de urgenţă.

În legătură cu suspenddarea traficului în aceste cinci zile, pentru a veni în ajutorul pasagerilor, aeroportul colaborează cu companiile aeriene în vederea desfăşurării traficului pe alte aeroporturi. Pasagerii care au bilete pentru zborurile programate în această perioadă sunt rugaţi să ia legătura cu companiile aeriene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter