Actualitate

Expoziţie: „Lumea din perspectiva maghiară”

Cu prilejul festivalului Zilele Culturii Maghiare din Cluj-Napoca, duminică se deschide la Muzeul de Artă expoziţia „Lumea din perspectiva maghiară – Fotografii din arhiva Agenţiei Naţionale de ştiri a Ungariei”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc duminică 17 august, la ora 17. Expoziţia va fi prezentată de Galambos István, director adjunct al Fondului de Administrare Mass Media (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap-MTVA), președinte al Colegiului Kós Károly al MTVA şi de către dr. Gazsó L. Ferenc din partea Agenţiei Naţionale de ştiri a Ungariei (Magyar Távirati Iroda- MTI).

Expoziţia prezintă o retrospectivă în imagini realizată de fotografii maghiari în anii 2013 şi 2014 în unele dintre cele mai fierbinţi locuri din Europa, de la Euro-Maidanul din Kiev la inundaţiile provocate de Dunăre şi Olimpiada de Iarnă de la Soci. Fotografii MTI/MTVA au câștigat în 2014 zece premii la concursul Asociației Naționale a Jurnaliștilor Maghiari. Fotografii ale căror lucrări vor fi expuse la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca sunt: Balázs Attila, Illyés Tibor, Beliczay László şi Mohai Balázs.


Expoziţia va fi deschisă până la data de 7 septembrie 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter