Actualitate

Decizia pentru pista aeroportului se amână

<p><img src="documente/stories/05_mai/13_ziua/03-aeroportmod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ofertele la licitaţie au fost deschise în urmă cu mai bine de o lună, pe 7 aprilie, dar încă nu s-a luat o decizie privind câştigătorul.</p>

 

 


Comisia de evaluare care analizează ofertele depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea primilor 2.100 de metri din cei 3.500 ai pistei de decolare-aterizare a aeroportului nu a reuşit încă, la o lună după deschiderea ofertelor, să ia o decizie finală privind câştigătorul.

 


„Ne aflăm încă la faza de analiză, atât pot să vă spun deocamdată. Mai multe detalii o să vă putem furniza luni”, a fost singura precizare făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi totodată şeful comisiei de evaluare, Radu Bica. Vă reamintim că la licitaţia care a avut loc la începutul lunii aprilie au fost depuse oferte din partea: Napoca Construcţii SA – Icco Systems – Geo Arc SRL Otopeni, Romstrade SRL, Impresa Pizzarotti & C.SpA - Impresa Cavalleri Ottavio SpA, Construcciones Sanchez Dominguez Sando SA din Spania – S.C. Delta ACM 93 SRL – Drum Concept SRL, Grup 4 Instalaţii - Sc Sylc Con Trans SRL şi Cooperativa Edille Appennino - Airport Management Consultancies. Cea mai bună ofertă financiară, de127,4 milioane de lei,  a venit din partea italienilor de la Cooperativa Edille Appennino, asociaţi cu Airport Management Consultancies.

 


180 de zile pentru finalizarea lucrărilor

 


Firma Romstrade a fost unicul ofertant la licitaţia organizată anul trecut de Consiliul Judeţean în vederea realizării întregii lungimi de 3.500 de metri a pistei. Practic, oferta Romstrade a fost respinsă de două ori de comisia de evaluare a Consiliului Judeţean. După respingerea iniţială a ofertei, comisia a fost nevoită să o reanalizeze ca urmare a unei contestaţii depuse de Romstrade.

De data aceasta, Romstrade s-a prezentat la licitaţie alături de firmele Irimat Cons şi UTI Instal Construct, în calitate de subcontractanţi. De asemenea, printre ofertanţi se află şi alte firme cunoscute: Grup 4 Instalaţii face parte din consorţiul care construieşte noul stadion „Cluj Arena”, Impresa Pizzarotti lucrează la centura Vâlcele-Apahida, iar Napoca SA este o companie clujeană renumită pe piaţa construcţiilor.


Toţi ofertanţii au propus un termen de finalizare a lucrărilor de 180 de zile. Valoarea estimată a construirii viitoarei piste de 2.100 de metri a fost de 39,9 milioane de euro fără TVA. Principalul criteriu de atribuire a licitaţiei va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, ponderea preţului ofertei fiind de 60%, în timp ce 40% va conta durata de execuţie a lucrărilor.

abonare newsletter