Actualitate

E oficial: oraşul rămâne şantier toată vara

În această vară, tot oraşul s-a transformat într-un adevărat şantier după ce Primăria Cluj-Napoca a început lucrări de asfaltare şi de introducere a cablurilor în subteran.

Podul Horea, Calea Moţilor, Calea Turzii, străzi din zona centrală şi podul Nadăş de pe Oaşului sunt doar câteva din lucrările pe care le derulează Primăria Cluj-Napoca la ora actuală astfel că cele mai importante puncte din oraş sunt adevărate şantiere. Nervii clujenilor sunt întinşi la maxim din cauza lucrărilor care încurcă circulaţia auto şi pietonală, iar noaptea nu se poate dormi.

În centru, în zona podului Horea se va putea circula, din nou, normal din 15 septembrie. “Ne propunem ca în 15 septembrie podul Horea să fie gata şi redat circulaţiei auto şi pietonale. Din nefericire avem probleme legate de faptul că trebuie să stea 28 de zile placa de beton care se face pe fiecare parte. O parte este gata, probabil că mâine (joi – n.red.) vor începe lucrările pe cealaltă parte a podului. În momentul de faţă suntem în grafic pentru data de 15 septembrie”, a declarat primarul Emil Boc.


Licitaţia pentru Calea Moţilor este contestată

Calea Moţilor va intra în reparaţii abia după ce va fi rezolvată contestaţia licitaţiei. “Pentru 1 septembrie suntem pregătiţi să se finalizeze lucrările de pe Moţilor cu ceea ce înseamnă Gazul şi cablurile care trebuie introduse în subteran. După aceea va urma lucrarea Companiei de Apă Someş şi modernizarea străzii în cadrul proiectului Oraşul Comoară. Acum, licitaţia pentru repararea străzii este în contestaţie, dar când va fi gata vor începe lucrările pentru schimbarea conductei de apă şi apoi cele de asfaltare”, a declarat Boc.

După modernizare vor dispărea stâlpii de la Electrica, va fi pavaj, iluminat ornamental, la fel ca pe Eroilor. “Va fi o stradă de vârf a Clujului”, a precizat primarul.


Când se va încheia calvarul Calea Turzii

Modernizarea străzii Calea Turzii, una dintre cele mai importante artere din oraş, se va încheia în 1 octombrie. Până atunci, clujenii mai au de suportat tot calvarul cauzat de desfăşurarea lucrărilor. “Pentru Calea Turzii, 1 octombrie este termenul final pentru toată lucrarea. Suntem încă dependenţi de lucrările de la Electrica pentru că în paralel cu Primăria mai desfăşoară lucrări şi cei de la Electrica şi cei de la CFO (pentru introducerea cablurilor în subteran – n.red.) şi prin corelarea tururor lucrărilor termenul de 1 octombrie este de finalizare a lucrărilor”, a anunţat, miercuri, primarul Emil Boc.

Potrivit conducerii Primăriei, deşi se înregistrează o uşoară întârziere la lucrările de pe Calea Turzii, şantierul este totuşi în grafic. “În acest moment, lucrăm împreună cu Electrica pentru realizarea sensului giratoriu din Bună Ziua care este vital pentru ceea ce înseamnă Zorilor şi Calea Turzii, urmând ca după aceea să fie finalizate în integralitate lucrările”, a conchis Boc.


Termenele pentru centru şi Oaşului

Pentru partea de centru, joi seara se va încheia asfaltarea de întreţinere inclusiv zona de la Prefectură şi banda de circulaţie spre Calea Turzii, urmând ca tronsonul din faţă de la Melody care este încă avariat să fie făcut după 12-15 august.

“La podul de pe Oaşului, lucrările sunt în grafic, se lucrează. Nu avem motive să ne îngrijoreze lucrarea de acolo care, din nefericire, produce disconfort cetăţenilor, mai ales celor de pe Maramureşului. Încercăm, cât  putem, să diminuăm disconfortul”, a spus primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter