Actualitate

Grădina Botanică, „adoptată”

<p />Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a hotărât să „adopte” Grădina Botanică şi a oferit sprijin pentru refacerea acesteia.

Femeile de afaceri şi-au propus să reconstruiască Grădina Japoneză, să înfiinţeze un punct de relaxare destinat nevăzătorilor, care va include şi plăcuţe de identificare a plantelor scrise în alfabet Braille. De asemenea, proiectul AFA Cluj include şi restaurarea şi repunerea în valoare a vechilor statui existente în Grădina Botanică şi refacerea semnalisticii din incinta Grădinii.

„Intenţia noastră declarată nu este doar să ajutăm, prin diferite proiecte, la creşterea numărului de vizitatori ai Grădinii Botanice, ci şi să implementăm un program de voluntariat, conceput ca o oportunitate pentru comunitate de a conştientiza importanţa conservării şi protejării unui mediu al biodiversităţii”, a declarat Mihaela Rus, preşedinta AFA Cluj. Un prim pas îl constituie lansarea unui concurs de fotografie, care va avea drept temă Grădina Botanică şi care se va adresa publicului larg, indiferent de vârstă.        G.D.

abonare newsletter