Actualitate

Sport şi sfaturi de la medici de Ziua Împotriva Obezităţii

<p><img src="documente/stories/05_mai/12_ziua/main4234.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În 21 mai, în Piaţa Unirii vor avea loc o serie de evenimente menite să promoveze un stil de viaţă sănătos, sportul şi  alimentaţia pe principii sănătoase.</p>

 

Evenimentele au loc cu ocazia Zilei Europene Împotriva Obezităţii şi urmează să fie organizate de Primăria clujeană, în colaborare cu Federaţia Română pentru Diabet şi Nutriţie, Univerisitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Clubul Sportiv “Universitatea”.


„Propunerea a venit în acest an simultan din două direcţii. Pe de o parte a venit dinspre medicii specialişti în bolile cauzate în principal de alimentaţia nepotrivită şi sedentarism, şi, pe de altă parte,de la spotivii CS «U», care au participat şi anul trecut la o primă ediţie a acestui eveniment”, a anunţat primarul Sorin Apostu.

Manifestarea va avea două componente: una pentru publicul larg, care se va desfăşura în spaţiul public, în aer liber, iar cea de a doua, în Sala de Sticlă a Primăriei, va fi una profesională, o sesiune de comunicare pe teme stringente în problema obezităţii, nutriţiei şi bolilor asociate, organizată de profesorul Nicolae Hâncu (foto).


 

Specialiştii în nutriţie vin în Piaţa Unirii


 

Evenimentele din Piaţa Unirii se vor desfăşura începând cu ora 10, circulaţia urmând să fie închisă pe una dintre laturi, unde se vor organiza zone pentru diverse sporturi precum handbal, volei sau streetball. Tot pe partea carosabilă închisă va fi şi locul unde se vor organiza din oră în oră competiţii atractive de ştafetă, în principal pentru copii. În Piaţa Unirii va fi şi o zonă pentru specialiştii în nutriţie, care vor oferi informaţii şi sfaturi cu privire la măsurile de prevenire a bolilor cauzate de alimentaţie proastă şi lipsa de mişcare.


În aceeaşi locaţie se va afla şi bloggerul culinar Adrian Hădean pentru a le recomanda clujenilor reţete uşoare, sănătoase, care se bucură de girul specialiştilor. „Noi, medicii, ne-am propus să pregătim clujenii pentru evenimentele din perioada 27 mai-3 iunie (Zilele Clujului – n.r.), adică să-i înfrumuseţăm”, a spus profesorul Nicolae Hâncu. El a atras atenţia că peste 50% din populaţia Europei este supraponderală, fapt confirmat şi în România. Tema Zilei Europene Împotriva Obezităţii de anul acesta va fi stoparea fenomenului de “yo-yo”, adică slăbirea şi îngrăşarea repetată.

abonare newsletter