Actualitate

Liceenii învaţă cum să acorde primul ajutor

<p><img src="documente/stories/05_mai/12_ziua/04 prim ajutor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Elevii din clasele a XI-a şi XII-a de la Liceul Nicolae Bălcescu, Colegiul Naţional George Coşbuc şi Liceul Teoretic Avram Iancu vor învăţa cum să acorde primul ajutor în cazul unui accident rutier.</p>

 

Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) Cluj desfăşoară, în perioada 9-13 mai, campania „Road Safety - Siguranţa în trafic”, prin care doreşte să atragă atenţia asupra necesităţii cunoaşterii manevrelor de bază pe care oricare cetăţean le poate efectua asupra unei victime a accidentelor rutiere până la sosirea ambulanţei. „Accidentele rutiere continuă să facă numeroase victime în oraşe de talia Clujului, de aceea ne propunem să încurajăm populaţia generală să se implice în acordarea primului ajutor”, au declarat reprezentanţii OSM Cluj.


Pe parcursul campaniei, studenţii medicinişti îi vor învăţa pe elevii din clasele a XI-a şi XII-a din liceele menţionate cum să acorde primul ajutor în caz de accident rutier. „Elevii acestor unităţi şcolare au parte de o prezentare susţinută de voluntarii OSM, precum şi şansa de a li se arăta practic care sunt manevrele de resuscitare cardio-respiratorie şi manevra de punere a victimei în poziţia de siguranţă până la sosirea echipajelor medicale”, au explicat organizatorii campaniei.

În plus, marţi şi miercuri, studenţii au simulat un accident în care este implicată o „victimă” şi o echipă de voluntari acordă primul ajutor până la sosirea ambulanţei. Simularea s-a realizat în Piaţa Lucian Blaga şi în Piaţa Unirii, lângă monumentul Memorandiştilor.


 

abonare newsletter