Actualitate

Miliardarul Carlos Slim recomandă săptămâna de lucru de trei zile

Miliardarul mexican Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om al lumii, a recomandat introducerea săptămânii de lucru de trei zile, însoțită de o pensionare la o vârstă mai înaintată.

Recomandarea miliardarului ar avea ca urmări  o îmbunătăţire a calităţii vieţii şi crearea unei forţe de muncă mai productive, susţine acesta, potrivit CNBC. „Oamenii vor putea lucra până la 70 sau 75 de ani și să lucreze doar trei zile pe săptămână, 10 poate 11 ore pe zi”, a declarat Carlos Slim, cu ocazia unei conferințe economice organizată în Paraguay.

„Cu o săptămână de lucru de trei zile, am avea mai mult timp pentru relaxare, pentru calitatea vieții. Cu patru zile libere va fi important să fie descoperite noi activități de divertisment și noi modalități pentru a fi ocupat”, a adăugat miliardarul mexican.


Potrivit lui Slim, actuala vârstă de pensionare provine dintr-un timp în care speranța de viață era mai mică. Însă într-o societate a cunoașterii, prelungirea speranței de viață face inevitabilă majorarea vârstei de pensionare. „În prezent, speranța de viață este de 86-90 de ani”, în consecință vârsta de pensionare ar trebui să crească la 70-75 de ani, susține Carlos Slim.

Compania sa de telefonie fixă Telmex este un exemplu în acest sens. Angajații care s-au alăturat acestei companii la sfârșitul adolescenței se pot pensiona înainte de a împlini 50 de ani, dar pot opta să lucreze în continuare însă doar patru zile pe săptămână.


Carlos Slim, 74 de ani, are potrivit Forbes o avere de 72 de miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni ai planetei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter