Actualitate

De Ziua Aviaţiei, copiii au survolat Clujul cu un elicopter MI-17 - FOTO

Sâmbătă, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj – Napoca şi-a deschis porţile vizitatorilor pentru a sărbători Ziua Aviaţiei printr-un zbor de agrement deasupra Clujului pentru cei interesaţi.

Cei prezenţi la eveniment au avut ocazia să zboare cu elicopterul unităţii, model MI-17. Cei mai fericiţi au fost copiii care au fost încântaţi de zborul cu elicopterul, dar şi curioşi să afle despre atribuţiile unităţii cât şi misiunile pe care le execută zi de zi, prin expoziţia statică expusă pe heliport.

MI-17 este un elicopter dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere   şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5.500 metri.


Varianta de bază este cea de transport, aeronava putând fi echipată şi pentru transportul persoanelor, precum şi a forţelor de intervenţie ale Poliţiei sau Jandarmeriei.

Elicopterul poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.


Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter