Actualitate

Obiecte de artă din deșeuri reciclate, expuse la Cluj-Napoca – FOTO

Weekendul acesta, clujenii pot admira o expoziție realizată de către studenții de la Universitatea de Arte Plastice și Design din materiale reciclate. Scopul acţiunii este creşterea gradului de conştientizare a cetățenilor referitor la colectarea separată a deşeurilor.

Mai multe obiecte sunt expuse, în Iulius Parc, printre care o canapea de carton, un potret în borcane, câteva lămpi din pahare de plastic și o umbrelă din doze de bere. La realizarea lor s-au folosit 40 kg carton şi hârtie, 15 kg metal, 10 kg sticlă şi 3 kg plastic.

Expoziția face parte dintr-o campanie de informare a publicului din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor înj udeţul Cluj” (SMID). Artiștii care au lucrat la instalații suntOtilia Adam, Ruxandra Moldovan şi Victor Petric. „Această experienţă a fosteducativă şi plină de lucruri noi.Pe perioada proiectului  am descoperit noi tehnici de manipulare a materialelor reciclabile şi am găsit noi funcţionalităţi ale acestora. Ne dorim ca obiectele expuse să atragă atenţia asupra importanţei separării deşeurilor şi să determine oamenii să le colectezeaşa cum trebuie”, a declarat Otilia Adam.


Campania SMID se va desfășura până în luna septembrie. Expoziția studenților poate fi admirată până în 21 iulie.

Text şi foto Flavia DIMA – studentă Jurnalism, FSPAC – UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter