Actualitate

USAMV i-a desfăcut contractul de muncă lui Sorin Apostu, după condamnarea definitivă la închisoare

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, fost primar al municipiului, care era profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, măsura fiind luată după ce ICCJ l-a condamnat definitiv la închisoare.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, Doru Sabău, a declarat, marţi, că Sorin Apostu a fost angajat al universităţii din anul 2004.

"USAMV Cluj-Napoca a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor universitar la universitatea noastră, ţinând cont de sentinţa definitivă de condamnare la închisoare cu executare a ICCJ. La baza deciziei USAMV au stat art. 56 litera f din Codul Muncii, art. 312 din Legea Educaţiei şi prevederile Codului de Etică al USAMV. Sorin Apostu a fost angajat în USAMV în 2004, a fost şef de lucrări, iar din 2007 a predat ca profesor universitar la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor”, a spus Sabău.


Luni, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de închisoare pentru că a luat mită de la omul de afaceri Călin Stoia, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată şi la opt luni de închisoare pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Instanţa a stabilit ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni, pedeapsa finală fiind de patru ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reţinut şi arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012.


În acelaşi dosar, Monica Apostu, soţia fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată, trei ani de închisoare pentru spălare de bani, în formă continuată şi opt luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei primite de Monica Apostu, stabilind un termen de încercare de şapte ani, iar Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş SA, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru dare de mită, în formă continuată, trei ani pentru spălare de bani, în formă continuată, sub forma participaţiei improprii şi opt luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, în forma participaţiei improprii. Şi în cazul acestuia, instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei.

Decizia este definitivă.


În aceeaşi zi, Apostu s-a prezentat la sediul Poliţiei Judeţene Cluj şi a fost dus în arestul instituţiei.

Procurorii au pus atunci sechestru asigurător şi au indisponibilizat sumele de 145.000 de lei şi 10.000 de euro aparţinând lui Sorin Apostu, precum şi suma de 358.326,93 lei aparţinând soţiei acestuia.


 

abonare newsletter