Actualitate

Din 2016, wireless, doar pe bază de buletin

O iniţiativă legislativă reglementează modalitatea în care se va face conectarea la internet prin intermediul unei reţele wi-fi.

Comisia Juridică şi de IT din Camera Deputaţilor a votat o iniţiativă legislativă potrivit căreia din 1 ianuarie 2016, utilizarea cartelelor telefonice preplătite (prepay) va fi posibilă doar dacă deţinătorul va comunica operatorului de telefonie datele personale de identificare, iar accesul la internet wireless va fi permis în baza comunicării numărului de telefon mobil pe care operatorul va trimite un SMS cu un cod de acces.

Preşedintele Comisiei IT din Cameră, deputatul Daniel Oajdea, a declarat că iniţiativa legislativă a fost adopată de comisii într-o formă ”corectă şi benefică” pentru toată lumea


”Proiectul de lege prevede reţinerea datelor de identificare ale persoanei, nu şi reţinerea datelor de trafic, atât pentru prepay, cât şi pentru wi-fi”, a spus Oajdea, citat de Mediafax.

El a explicat modul în care legea va reglementa acest domeniu. ”Referitor la accesul la internet în reţea wi-fi, se identifică doar persoana. E procedura cunoscută care se aplică şi în Germania: îţi dai numărul de telefon mobil şi primeşti un cod cu care te autentifici”, a spus Oajdea.


El a arătat că deputaţii nu au fost de acord cu reţinerea datelor de trafic, măsură care vine în contradicţie şi cu decizia CEDO, deşi SRI a solicitat şi acest lucru.

abonare newsletter