Actualitate

Tatăl tânărului bătut de doi rromi în Piaţa Mărăşti a MURIT

Doi tineri rromi din localitatea Nimigea, judeţul Bistriţa Năsăud au fost reţinuţi de poliţiştii clujeni după ce l-au bătut cu bestialitate pe un student care a avut curaj să le atragă atenţia că nu pot parca pe trotuar.

sursa foto evz.ro sursa foto evz.ro

Fraţii Boby şi Călin Varga sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi vătămare corporală, riscând o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare. Cei doi au venit în data de 16 iunie la Cluj, cu o maşină BMW 525, pe care au găsit de cuviinţă să o parcheze pe trotuar, unde este amenajată şi o staţie de transport în comun.

Unul dintre poliţiştii care s-au ocupat de această anchetă a declarat pentru EvZ că incidentul în care cei doi rromi au fost implicaţi, a avut loc în zona Piaţa Mărăşti, într-o staţie  pentru transportul în comun.


"Tânărul de 24 de ani se afla cu prietena lui în staţie iar la un moment au apărut cei doi rromi care au vrut să îşi parcheze maşina pe trotuar, în zonă fiind foarte mulţi pietoni. Victima le-a atras atenţia că nu este bine ce fac şi că maşinile nu se parchează pe trotuar. Enervaţi la culme, cei doi au coborât din maşină şi au început să îl lovească cu bestialitate pe student. Acesta a căzut la pământ dar nu a contat pentru că cei doi au continuat să îl lovească cu picioarele în zona capului", susţine anchetatorul.

Un martor a sunat de urgenţă la 112, un echipaj de poliţie ajungând în cel mai scurt timp la faţa locului. "Agresorii au plecat între timp, iar victima a refuzat la momentul respectiv să depună plângere", mai spune omul legii.


I-a murit tatăl de spaimă

Incidentul a avut loc la ora 18.00, iar după câteva ore, victima s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor acuzând dureri mari în zona feţei. Medicii au stabilit că studentul a suferit o dublă fractură de mandibulă şi l-au operat de urgenţă. Între timp, sora studentului, care este originar din Huedin, judeţul Cluj, şi-a sunat tatăl pentru a-i spune ce s-a întâmplat. Poliţiştii susţin că la scurt timp, din cauza emoţiile, bărbatul de 55 de ani a suferit un infarct şi a decedat.

Cei doi agresori au plecat de la faţa locului ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Ei au fost identificaţi cu ajutorul imaginilor înregistrate de camera de luat vederi a Primăriei Cluj-Napoca, care monitorizează zona. Fraţii Varga au fost luaţi de acasă şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind prezentaţi în faţa unui magistrat de la Judecătoria Cluj-Napoca, cu propunere de arestare preventivă. La audieri, cei doi au declarat, senin, că l-au bătut pe studentul de 24 de ani pentru că nu a vrut să se dea la o parte de pe trotuar pentru a-şi parca ei maşina.


IPJ a anunţat miercuri că doi tineri au fost reţinuţi 24 de ore pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru agresarea unei persoane pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca.

“La data de 23 iunie un bărbat de 21 de ani, din Huedin, a sesizat Poliţia formulând o plângere penală prin care reclama faptul că în 16 iunie ar fi fost agresat fizic pe strada Bulevardul 21 Decembrie 1989, din municipiul Cluj-Napoca, de către două persoane necunoscute, pe fondul unor dispute verbale. De asemenea, la data de 24 iunie în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj, Secţia 2 Poliţie, au fost identificate persoanele implicate ca fiind doi tineri de 22 de ani,  respectiv de 17 ani, ambii din judeţul Bistriţa- Năsăud”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Potrivit aceleași sursă, în urma probatoriului, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi tineri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi „lovire sau alte violențe”, fapte prevăzute de Codul penal. Bărbaţii urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Ultimele Stiri
abonare newsletter