Actualitate

Putin a ordonat trupelor din centrul țării să intre în alertă de luptă

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor armatei din centrul ţării să intre în alertă de luptă. Anunţul a fost făcut de ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, care a precizat că este vorba de exerciţii militare.

Declaraţia ministrului rus al Apărării Anatoli Serdiukov vine după ce un vameş rus de la graniţa cu Ucraina a fost rănit în schimbul de focuri dintre separatiştii proruşi şi trupele ucrainene. Moscova a acuzat armata ucraineană pentru acest incident, dar Kievul a dezminţit informaţia şi spune că soldatul a fost rănit în urma unui foc cu mortiere al insurgenţilor.

Între timp, preşedintele Petro Poroşenko a anunţat aplicarea planului de pace din estul Ucrainei şi încetarea unilaterală a focului. 


Separatiştii au respins, însă, planul de pace şi au atacat din nou în această dimineaţă un punct de trecere a frontierei aflat în regiunea Doneţk, rănind trei soldaţi ucraineni. Planul a fost respins şi de Moscova, care spune că acesta este de fapt un ultimatum dat militanţilor proruşi.

Între timp, Rusia a trimis noi trupe la graniţa cu Ucraina, ceea ce sporeşte temerile Occidentului că Moscova nu a renunţat la ideea unei intervenţii în fosta republică sovietică. 

Etichete: lupta vladimir putin
Ultimele Stiri
abonare newsletter