Actualitate

Peste 130 de artiști participă la cea de-a 2-a ediție a Electric Castle

Organizatorii Electric Castle le promit fanilor peste 130 de artiști, un line-up proaspăt, multe prezențe în premieră pentru România, muzicieni care își vor lansa noile albume la castel și patru nopți albe la Bonțida.

În acest sfârșit de săptămână se desfășoară la Castelul Bánffy din Bonţida cea de-a 2-a ediție a festivalului Electric Castle, primul eveniment de acest gen din Romania care a mutat muzica electronică și concertele live pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel.

Printre numele grele care participă la această a ediție a festivalului se numără Die Antwoord, Akua Naru, Dub Pistols, Thievery Corporation, Bonobo, DJ Fresh şi Sasha, cu toate că nici ceilalți artiști care se regăsesc pe afișul festivalului nu sunt de ratat. Artiștii internaționali vor transforma, timp de patru zile, „Versailles-ul Transilvaniei” într-un castel electric.


Startul oficial al festivalului s-a dat joi, de la ora 10:00, când s-a permis accesul pe fostul domeniu al Castelului Banffy. Programul artistic a debutat însă doar de la ora 11.00, când pe scena Dance Garden au urcat artiști precum Input Selector, Padre și Slim Rocka. Pe scena principală startul s-a dat la ora 18:00, de către Aria Urbana, seara culminând cu show-urile Die Antwoord și Wilkinson.

Muncă de un an de zile

Pentru a realiza un astfel de eveniment echipa de management a Electric Castle, formată din 20 de oameni, muncește zilnic timp de un an de zile este de părere PR-ul evenimentului, Andi Vanca.


”Suntem în jur de 20 de oameni în managementuul festivalului, fiecare cu departamentul și sarcinile lui bine definite. Pentru mulți dintre noi este un full-time job, ne ocupam cu asta tot timpul anului, până la urmă să produci un eveniment de avengura Electric Castle durează cel puțin un an de zile, începând de la booking, la comunicare, la modul în care ne gândim să organizăm festivalul. Necesită timp să construim tot ceea ce este aici”, a declarat Andi Vanca.

Invitați de renume internațional

Artista Akua Naru, una dintre invitatele speciale ale conferinței de deschidere a festivalului, a spus că se bucură ca organizatorii au invitat-o la acest eveniment organizat într-un spațiu unic unde se simte ca și prințesa castelului.


„Fiecare loc unde merg este unic, deosebit prin ceva. Mergând în atâtea locuri diferite, ți se schimbă percepția asupra muncii tale, fiindcă fiecare loc te inspiră, îți lasă în urmă o amintire. Locul unde se desfășoară acest festival este unul foarte special care mă face să ma simt ca o prințesă a castelului, este un loc plin de istorie și mă bucur că am ajuns aici”, a afirmat zâmbind Akua Naru.

Berry Ashworth, unul dintre membrii formației Dub Pistols, de asemenea invitat la conferința de deschidere a cele de-a doua ediție a Electric Castle, a afirmat la rândul său că se află la festival pentru a doua oară, fiind prezent și ediția inaugurală, și ca a revenit pentru că i-a plăcut foarte mult atmosfera electrică de la Bonțida.


„Mă aflu aici pentru a doua oară și m-am întors pentru că anul trecut atmosfera de aici a fost fantastică, a fost ca într-unul dintre visele mele împlinite. Când am ajuns aici anul trecut nu aveam nici o așteptare de la festival dar a fost fantastic, locația este fantastică, atmosfera a fost electrică așa că am avut doar motive să revin, nu puteam spune nu la o asemenea invitație”, a afirmat artistul.

De asemenea, întrebat cum își descrie muzica Berry Ashworth a spus ca este un mixt de tot ce este posibil în muzică.


20.000 metri pătrați de festival

Considerat cândva „Versailles-ul Transilvaniei”, castelul Bánffy din Bonţida, unde se desfășoară festivalul Electric Castle, este unul dintre cele mai frumoase ansambluri de clădiri istorice din Bazinul Carpatin, un monument istoric vechi de sute de ani, care a fost, pe rând, reședință aristocratică, spital militar, școală de șoferi, C.A.P. și spital pentru copii.

Electric Castle, cel mai mare festival de muzică electric din România, se desfășoară pe domeniul castelului Bánffy, un teren de 20.000 metri pătrați iar evenimentele din cadrul lui au loc în șase locații. Accesul se va face pe trei porți: o poartă de acces în camping, o poartă pentru cei care ajung în locație cu cursa specială de autobuz, pusă la dispoziție de organizatori, și o poartă pentru cei care ajung în Bonțida cu mașina personală.

Festivalul dispune de trei zone de parking iar accesul în parcări costă 15 lei/intrare, tarif unic pe întreaga perioadă a staționării.

Din Cluj-Napoca, accesul la festival se poate face și cu ajutorul cursei speciale de autobuz, care va pleca de la Cluj Arena. Cursele vor circula pe traseul Cluj-Bonțida și retur, non-stop, cu o frecvență de 10-20 de minute, începând de joi dimineața, de la ora 10.00.

Bugetul din acest an al festivalului este de aproximativ 800.000 de euro, din care 6.700 de euro alocaţi de Consiliul Judeţean Cluj. La prima ediție, bugetul festivalului s-a ridicat la 500.000 euro.

92 de artiști și 32.000 de participanți la prima ediție

Anul trecut, evenimentul a adus 92 de artiști, printre care Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me și Dope D.O.D, precum și o serie de trupe românești. S-au înregistrat 32.000 de participanți, iar peste 4.000 de persoane au ocupat zona amenajată pentru campare. Echipa de organizare a inclus 600 de persoane, dintre care 370 au fost voluntari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter