Actualitate

Opera „Luceafărul” de la Salina Turda a fost un real succes - FOTO

Opera "Luceafărul", de Nicolae Bretan, jucată marţi, 17 iunie 2014, în Salina Turda, cu prilejul comemorării a 125 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu, a fost un real succes potrivit organizatorilor.

„Spectacolul a fost un mare succes, amfiteatrul salinei răsunând de aplauze adresate interpreţilor la finalul spectacolului.  Povestea operei este cea clasică: Luceafărul privea spre pământ şi vede o fată de împărat de care se îndrăgosteşte. Ea, la rândul său, îl privea zile la rând şi rămâne impresionată de astrul strălucitor care era dispus să renunţe la nemurire pentru ea, lucru însa imposibil. Ea rămâne, aşadar, cu pajul Cătălin, în timp ce astrul se întoarce în ceruri să strălucească mai departe peste secole”, transmit organizatorii spectacolului.

Interpreţii au fost : Luceafărul/Pajul  - Adrian Mărginean (Teatrul Muzical "Nae Leonard" Galaţi ), Fată de împărat / Cătălina  - Adelina Diaconu (Teatrul Muzical "Nae Leonard" Galaţi ), Arhanghelul Mihail – Octavian Tudose, la pian Ghizela Tulvan, concepţie regizorală Emil Pinghiriac.

abonare newsletter