Actualitate

Donații de peste 8000 de lei la cea de-a 7-a ediție a Turneului Stradivarius - FOTO

Cea de-a șaptea ediție a Turneului Stradivarius – In the mood for Prokofiev s-a încheiat. renumitul violinist Alexandru Tomescu ne-a demonstrate încă o dată, ca în fiecare an că muzica clasică poate umple cu ușurință sălile de concert.

Tot el ne-a arătat că succesul și performanța nu sunt doar atributele sportului, ci și ale muzicii clasice. A bătut toate recordurile, de la repertorii tabu la numărul impresionant al publicului care îi ascultă fiecare concert. În prezența viorii Stradivarius spațiile se dilată, astfel încât într-o sală de 1000 de persoane ajung să încapă 1300. Cel puțin așa s-a întâmplat în concertul  final al Turneului Național Stradivarius 2014, la Sala Radio, unde s-au vândut aproape 300 de bilete peste capacitatea sălii, publicul stând pe scenă și în picioare.

În cea de-a șaptea ediție a Turneului Stradivarius – In the mood for Prokofiev, renumitul violinist Alexandru Tomescu a pornit la drum alături de un partener de scenă care a fost inclus în topul celor mai promițători pianiști ai lumii – Eduard Kunz. Alături de acesta și de vioara Stradivarius Elder-Voicu, Alexandru Tomescu s-a bucurat de un succes extraordinar, materializat prin aplauze la scenă deschisă în toate orașele Turneului. Iar ca element inedit, fiecare recital a avut în program, pe lângă creațiile lui Serghei Prokofiev, o partitură semnată de un tânăr compozitor: Gabriel Gîțan, elev al Colegiului “George Enescu” din Bucureşti, a fost norocosul câștigător al concursului de creație propus de cei doi protagoniști ai Turneului Stradivarius.


Chiar dacă programul ales nu a fost deloc unul facil – nici pentru muzicieni și nici pentru public – muzica lui Prokofiev i-a cucerit pe ascultătorii din cele 12 orașe vizitate de Alexandru Tomescu și Eduard Kunz: Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara, Sibiu, Pitești, Craiova, Bacău, Iași și București.

Un alt record este cel al generozității, pentru că în fiecare ediție a Turneului Alexandru Tomescu a încercat să sprijine prin muzica sa diverse cauze sociale. Pentru al doilea an consecutiv, Turneul Național Stradivarius a fost dedicat Fundației Hope and Homes for Children România, care luptă neîncetat de peste 15 ani împotriva abandonului copiilor având ca scop închiderea tuturor orfelinatelor de tip vechi din țara noastră. Deși structura Turneului a fost diferită față de 2013, când concertele au avut loc în Biserici iar intrarea a fost liberă, publicul a fost generos și în acest an, contribuind astfel la bucuria copiilor sprijiniți de HHC România.


Turneul Stradivarius 2014 în cifere:

- peste 3000 km parcurși


- 12 orașe / 12 concerte primite cu entuziasm

- 17 ani,  vârsta tânărului compozitor care a câștigat concursul propus de cei doi muzicieni


- 8344 lei donați pentru copiii defavorizați

- un public de peste 7000 ascultători


- peste 250 de articole în media

Ultimele Stiri
abonare newsletter