Actualitate

Uioreanu, dus din nou în faţa procurorilor

Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al CJ Cluj, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost dus din nou, luni, în faţa procurorilor DNA Cluj, care au desigilat în prezenţa sa laptopul acestuia, ridicat în urma percheziţiilor din 28 mai, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, laptopul lui Horea Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în urma percheziţiilor făcute la domiciliul acestuia şi la sediul CJ Cluj în data de 28 mai, iar procurorii urmează să anlizeze datele care sunt stocate acolo.

Aceleaşi surse au afirmat că laptopul a fost desigilat în prezenţa lui Horea Uioreanu, care a fost dus din arestul Poliţiei Judeţene Cluj la sediul DNA.


Horea Uioreanu a fost audiat şi vineri, la DNA Bucureşti, de procurorii militari, în dosarul în care un subofiţer din cadrul SRI Cluj este acuzat că i-ar fi furnizat informaţii privind acţiuni de supraveghere operativă.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Anca-Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI - Direcţia Judeţeană de Informaţii Cluj, pentru folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.


Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Conform DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter