Actualitate

STENOGRAME Rareş Pop, despre doi inspectori CINSTIȚI: "Am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu". Prefectul către ”retardați”: ”Vreau să vă daţi toţi demisia!"

La sediul DNA au continuat în forţă audierile în dosarul de corupţie în care a fost arestat directorul regional al ISCTR Cluj, liberalul Rareş Pop, poreclit "Lordul". În faţa sediului DNA au fost parcate, două maşini ale ISCTR, care au venit la Cluj cu inspectorii de trafic asupra cărora s-au făcut presiuni.

sursa foto mondonews.ro sursa foto mondonews.ro

În stenogramele din dosarul de corupţie care se referă la Rareş Pop apare şi numele prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer, scrie evz.ro.

Directorul regional al ISCTR Rareş Pop este acuzat de procurorii DNA că a dispus revocarea din funcţie a inspectorului coordonator al ISCTR Alba, Călin Corodea, deoarece doi inspectori de la această instituţie au amendat cu suma de 9.000 de lei, Şcoala Generală din Bistra, judeţul Alba.


Cei doi inspectori au aplicat o sancţiune contravenţională deoarece microbuzul şcolar cu care elevii erau transportaţi la o şcoală din Alba Iulia, nu avea tahograf. Din discuţiile purtate de Rareş Pop rezultă că scandalul a ajuns la ministrul Educaţiei şi la prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, care ar fi cerut ca toţi inspectorii de la ISCTR Alba să fie daţi afară.

Pop: "Am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu..."

Într-o discuţie telefonică purtată de directorul regional al ISCTR Rareş Pop şi inspectorul coordonator al ISCTR Cluj, Claudiu Crişan, rezultă că prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer i-a solicitat, şefului de la Alba, un raport scris "cu situaţia penibilă" în care a fost pusă şcoala din Bistra. În această discuţie, Pop îi descrie lui Crişan o discuţie avută cu şeful ISCTR Alba, Călin Corodea, despre situaţia creată dar şi despre o alta, din trecut, când aceiaşi doi inspectori au aplicat legea de data asta cu maşinile Teatrului Român de Comedie.


Discuţie înregistrată în data de 27 martie 2014.

Pop: S-o dus băieţii, i-o ... o amendă. L-o sunat prefectul acuma seara şi o zis: "până mâine vreau un raport scris, şi vreau să vă daţi toţi demisia şi vă dau afară..."

Crişan: Prefectu?


Pop: Prefectu de Alba.

Crişan: Ce proşti îs, mă!


Pop: Şi prefectu, Clau, îi de la PC.

Crişan: Ce tâmpit îi, mă!


Pop: Şi că: "io îmi bag ... că băieţii o aplicat legea, că io fac raport acuma, un raport şi să ţi-l trimit ţie spre aprobat". "Bă mie nu îmi faci niciun raport. Te duci mâine dimineaţă la prefect şi-i spui: domnu prefect îmi cer scuze că am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu...".

Crişan: Ce prost îi, mă!

Pop: ... şi nişte tâmpiţi. "Da ce să îi spun? Că am vorbit cu inspectoru şef teritorial şi o zis să nu fac raport?" Zic, "mă ... pe mine nu mă băga".

Crişan: Extraordinar ce tâmpit îi!

Pop: Deci io, mâine, o să aflu numărul prefectului de la Alba şi o să-l sun ...

Crişan: Chiar te rog. Chiar te rog frumos.

Pop: Şi-o să-i spun "domn prefect, ăştia-s nişte retardaţi şi nişte cretini, şi io le-am spus să-şi vadă de ... lor, da ei îs profesionişti". Zic: "nu-i prima dată când boul ăla de Rusu şi de cretinu ălalalt s-o dus, o lăsat Teatru Român de Comedie care a venit la un spectacol caritabil ..."

Crişan: Da.

Pop: ... i-o lăsat în drum şi le-o suspendat dreptu de utilizare pentru şase luni.

"O să facă trafic profesionist la Sălaj"

În altă discuţie înregistrată în data de 28 martie 2014, între Rareş Pop şi inspectorul coordonator al ISCTR Alba, Călin Corodea, îi spune că îi va muta pe cei doi inspectori care i-au făcut necazuri la Bistra, la Sălaj.

Pop: Ei ce atitudine au.

Corodea: Cine?

Pop: Inspectorii ăştia fantomă.

Corodea: No, păi ştii bine că şi-au făcut datoria.

Pop: Aşa au zis că şi-au făcut datoria?

Corodea: Da.

Pop: Îs la serviciu?

Corodea: Unu.

Pop: Cine? Rusu?

Corodea: Aha.

Pop: Spune-i că de luna viitoare să facă trafic profesionist la Sălaj, exact aşa să-i transmiţi din partea mea.

Corodea: Am înţeles.

Pop: Şi săptămâna viitoare când vii cu maşina, vreau să vină şi ei doi la Cluj, deci chiar vreau să avem o discuţie cu ei pentru că-s nişte nermernici.

L-a lăsat şi fără funcţie şi fără maşină pe şeful ISCTR Alba

După câteva zile, ca să se răzbune şi mai tare pe şeful de la Alba care nu îl asculta, pe lângă faptul că l-a demis din funcţie, Rareş Pop i-a retras şi maşina. Într-o discuţie telefonică purtată de Pop cu inspectorul coordonator de la Cluj, Claudiu Crişan, directorul regional îi povesteşte cum l-a lăsat şi fără maşină pe Călin Corodea, în semn de "umilinţă maximă".

Pop: Şi la Zehan să preia Opel-ul nou de la Corodea să fie umilinţă maximă.

Crişan: Corect.

Pop: Super, super, super.

Crişan: Asta e cea mai bună variantă şi zic dacă i-o propui lui Ştefan ... şi numai bine ai o discuţie cu prefectul uite, domnule, că situaţia lui ...

Pop: Am rezolvat problema, da.

Crişan: Vine domnul Zehan acolo.

Pop: Corect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter