Actualitate

Grasa de Cotnari şi Frâncuşa, medaliate în Belgia

<p><img src="documente/stories/05_mai/06_ziua/grasa-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Vinurile Grasa de Cotnari, producţiile 1985 şi 1995, precum şi Frâncuşa din 2010, fabricate de Cotnari SA, au obţinut trei medalii de aur la Concursul Internaţional de Vinuri de la Bruxelles, unul dintre cele mai importante în domeniu, în timp ce Grasa de Cotnari din 2001 a primit argintul.</p> <p />


Cătălin Grecu, directorul de marketing al Companiei Cotnari SA, a declarat ieri, potrivit Agerpres, că societatea s-a menţinut în top la Concursul Internaţional de Vinuri de la Bruxelles.

”Într-un concurs de o asemenea amploare, cu reguli stricte, unde doar 30% din probe obţin dreptul de a fi premiate, vinurile de Cotnari şi-au dovedit din nou valoarea. Este evident că, din România, compania Cotnari e singurul producător medaliat. Cu 16 medalii obţinute de la începutul anului şi până acum, din care trei Mari Medalii de Aur, Compania Cotnari este lider incontestabil al calităţii vinurilor româneşti”, a afirmat Cătălin Grecu.

În urmă cu o lună, producătorul ieşean a obţinut la Berlin două medalii de aur pentru un soi pur românesc - Grasa de Cotnari, producţiile anilor 1985 şi 1995, precum şi pentru Tămâioasa Românească din 2009.


Aceste trei premii de aur se alătură celor trei Mari Medalii de Aur obţinute de Compania Cotnari în luna februarie la Concursul Internaţional Wines & Spirits Contest de la Chişinău.

De-a lungul ultimilor 10 ani, cotnărenii au obţinut peste 150 de medalii la diferite competiţii internaţionale şi mondiale.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter