Actualitate

Suspecţii jafului BT, eliberaţi din arest. Definitiv!

<p />Curtea de Apel Cluj a decis astăzi ca suspecţii în cazul jafului de la Banca Transilvania - Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu - să fie puşi în libertate.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, judecătorul Claudia Ilieş, a declarat că decizia este definitivă şi că ea urmează să fie pusă în aplicare imediat. Prin decizia de joi, Curtea de Apel Cluj a respins recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj împotriva încheierii Tribunalului Cluj din 26 aprilie 2011. Prin decizia de la acea dată, Tribunalul Cluj dispunea înlocuirea măsurii arestării preventive a celor doi cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Vă reamintim că în luna februarie 2009, la o agenţie a Băncii Transilvania din cartierul clujean Mănăştur a avut loc un jaf armat, două persoane mascate intrând în unitate şi sustrăgând peste 246.000 de lei sub ameninţarea armei. Atacul nu s-a soldat cu victime, iar autorii jafului au reuşit să dispară în 66 de secunde.


Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au fost arestaţi pe 19 ianuarie 2010, la aproape un an de la jaf, dar ei susţin că sunt nevinovaţi. Anul acesta, avocaţii celor doi tineri au mai cerut de încă trei ori eliberarea lor din arest şi judecarea în stare de libertate, dar judecătorii Curţii de Apel Cluj au refuzat cererea de fiecare dată. Ultima tentativă de eliberare a avut loc în Joia Mare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter