Actualitate

Preparate inedite: Hamburgeri cu lăcuste şi acadele cu scorpioni, servite pentru o cauză umanitară

Cei mai aventuroşi gurmanzi din Washington au putut să se desfete miercuri seară cu o serie de preparate insolite, precum hamburgeri cu lăcuste şi acadele cu scorpioni, pentru o cauză umanitară, într-un restaurant foarte cochet din acest oraş, aflat la mică distanţă de Casa Albă.

"E puţin cam crocant, dar este bun", a declarat Erin Kolski, gustând dintr-un hamburger cu lăcuste care i-a fost servit în restaurantul Occidental Grill, aflat pe celebra Pennsylvania Avenue.

Meniul preparat de maestrul bucătar Rodney Scruggs a inclus viermi în sos mexican, lăcuste fripte, furnici în ciocolată, acadele cu scorpioni şi a fost oferit de Ehrlich Pest Control, o companie specializată în lupta contra gândacilor şi a altor dăunători.


"E puţin cam crocant, dar este bun", a declarat Erin Kolski, gustând dintr-un hamburger cu lăcuste care i-a fost servit în restaurantul Occidental Grill, aflat pe celebra Pennsylvania Avenue.

Meniul preparat de maestrul bucătar Rodney Scruggs a inclus viermi în sos mexican, lăcuste fripte, furnici în ciocolată, acadele cu scorpioni şi a fost oferit de Ehrlich Pest Control, o companie specializată în lupta contra gândacilor şi a altor dăunători, relatează Mediafax.


Restaurantul american a anunţat că va dona, pentru fiecare curajos dispus să guste din lăcuste, suma de 5 dolari în beneficiul DC Central Kitchen, o bancă de alimente pentru persoanele defavorizate.

Insectele "sunt viitorul" pentru a hrăni lumea, a adăugat Randolph Carter, unul dintre directorii de la Ehrlich Pest Control. "Producerea unui kilogram de astfel de alimente necesită de 10 ori mai puţină energie decât pentru a produce o friptură", a spus el.


Mary Than şi Deth Khaiaphone cunosc bine acest domeniu şi au participat la evenimentul de miercuri din capitala americană. Ele sunt din Laos, iar Mary Than administrează un restaurant. "Obişnuim să adăugăm insecte în preparatele noastre", a spus ea, înainte de a savura o farfurie cu viermi fripţi şi lăcuste prăjite.

"Sunt delicioase, nutritive, sănătoase şi nu este o hrană industrializată", a adăugat, amuzată, Deth Khaiaphone.

abonare newsletter