Actualitate

Premiere absolute la TIFF, în cadrul Zilelor Filmului Românesc

Filme aflate la prima întâlnire cu publicul, dezbateri, masterclass-uri și lansări de carte vor anima Zilele Filmului Românesc (ZFR) la TIFF, care încep oficial joi, 5 iunie.

Spectatorii vor avea ocazia să vadă, în premieră absolută, trei filme în competiția Zilele Filmului Românesc: Poarta Albă (r. Nicolae Mărgineanu), Cripta (r. Corneliu Gheorghiță) și documentarul Un ultim an în 114 minute (r. Daniel Djamo).

Tot în premieră, în afara competiției, va rula comedia America, venim!, debutul lui Răzvan Săvescu. Quod erat demonstrandum (r. Andrei Gruzsniczki), care figurează și în competiția internațională, va avea premiera românească în festival.


Alte trei premiere sunt în secțiunea de scurtmetraje a Zilelor Filmului Românesc: Start Anew World (r. Luiza Pârvu), Kowalski (r. Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (r. Iulia Rugină). Angela Similea, care apare în film, vine cu echipa filmului la TIFF Lounge sâmbătă, de la 17.00. De la Cannes, unde a obținut Mențiunea speicială în Quinzaine des Réalisateurs, ajunge la TIFF și Trece și prin perete, al lui Radu Jude. Documentarul de impact al lui Vlad Petri, București, unde ești?, va rula joi, de la 21.45, în Unirii Open Air, înainte de a intra pe ecrane, din 13 iunie.

Actorii Vlad Ivanov (Snowpiercer) și Anamaria Marinca (Europa Report) sunt invitații lui Mihnea Măruță la TIFF Lounge joi, de la 17.00.

Etichete: tiff
Ultimele Stiri
abonare newsletter