Actualitate

Ioan Petran, şeful PNL Cluj-Napoca, la ieşirea de la DNA: O sponsorizare de 5.000 de euro în campania electorală VIDEO

Consilierul judeţean Ioan Petran şi şeful PNL Cluj-Napoca a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA Cluj, în dosarul în care este cercetat şi preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. Acesta a declarat la ieşirea de la audieri că a fost citat în calitate de martor.

“E o chestiune de sponsorizare care din punctul meu de vedere este foarte neclară. O chestiune de contract de sponsorizare în campania electorală. Este vorba de 5.000 de euro. Este vorba de campania electorală de acum. N-am cerut niciodată nimănui niciun ban. Era vorba despre o suspiciune legată de partid. 5.000 de euro este zero într-o campanie electorală. E zero. Nu m-a vizat pe mine. Mi-e foarte greu să vă spun. În calitate de martor m-am prezentat la DNA”, a declarat Ioan Petran.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie. Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, în timp ce un om de afaceri care i-ar fi dat 174.500 lei a fost reţinut, a anunţat DNA.


Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute percheziţii la 11 adrese din Cluj-Napoca, la domiciliile unor persoane, la sediile unor societăţi comerciale şi la instituţii publice, între care sediul Consiliului Judeţean Cluj, Aeroportul Cluj, Facultatea de Construcţii, locuinţa şefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, a şefei Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii de la Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu, şi a consilierului judeţean Ioan Petran, preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter