Actualitate

Boc despre noul regulament pentru câini: „V-ar conveni să dormiţi şi cineva să strige câinele, sub geam, cu voce tare, tot timpul?”

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că noul regulament privind circulaţia şi plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public este de fapt doar o actualizare a regulamentului vechi din 1996. Află în ce condiţii poate fi totuşi schimbat.

Noul regulament privind circulaţia şi plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public din Cluj-Napoca ar putea fi modificat dacă Primăria Cluj-Napoca va accepta organizarea unei dezbateri publice şi dacă se va ţine cont de propunerile primite în cadrul dezbaterii. Primarul Emil Boc a spus, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se va face o dezbatere publică dacă va fi cerut acest lucru. “Vom vedea după dezbaterea publică cum vor fi părerile şi vom decide în Consiliul Local. Vom organiza o dezbatere publică dacă ni se va cere acest lucru, dar până acum nimeni nu a solicitat o dezbatere”, a precizat Boc.

Întrebat de jurnalişti cum comentează prevederea din noul regulament potrivit căreia chemarea câinelui pe un ton ridicat şi repetat ar putea fi amendată, primarul a spus că nimeni nu va fi sancţionat dacă va avea un comportament decent. “Aceste lucruri se apreciază de la caz la caz. Dacă proprietarul câinelui va avea un comportament decent, normal, nimeni nu se va atinge de el. Totul este să nu facă o chestiune constantă, să îi enerveze pe cei din preajmă, să îi tracaseze tot timpul. Nu cred că v-ar plăcea să staţi în casă, să dormiţi şi cineva în faţa geamului să strige numele câinelui cu voce tare, tot timpul”, a spus Emil Boc. De asemenea, viceprimarul Gheorghe Şurubaru a precizat că ar fi vorba despre o chemare în mod repetat şi deranjant.


Primarul a mai spus că prevederea referitoare la chemarea câinelui în mod repetat şi cu vocet ridicată este prevăzută şi în regulamentul vechi. “Prevederea aceasta a fost şi în regulamentul din 1996 aşa că nu văd de ce ar pune probleme. Este doar o actualizare a regulamentului din 1996 acest regulament nou şi este firesc să ai respect faţă de toată lumea”, a declarat Boc.

Noul regulament se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca până în data de 6 iunie.  

abonare newsletter