Actualitate

CLUJ: Nereguli PENALE la alegerile europarlamentare

Procesul de votare din ziua de 25 mai, s-a desfăşurat în judeţul Cluj fără incidente majore care să afecteze ordinea publică.

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, pe perioada desfăşurării procesului de votare au fost înregistrate 16 situaţii care priveau posibile fapte de încălcare a legii. În urma verificărilor desfăşurate până în acest moment, 10 sesizări nu s-au confirmat.

Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în mediul urban, respectiv 9 sesizări, în mediul rural fiind semnalate 7.


În 3 situaţii sesizate, aspectele reclamate au reprezentat fapte cu caracter penal. Poliţiştii efectuează cercetări sub coordonarea Parchetelor competente pentru documentarea acestor posibile infracţiuni.

Totodată, s-a aplicat o sancţiune contravenţională la Legea 33/2007, pentru continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia.


Pe raza judeţului Cluj au fost angrenaţi peste 1.600 de angajaţi ai MAI pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Aceştia au avut ca principală misiune paza secţiilor de votare, misiune care a continuat şi pe parcursul nopţii până când buletinele de vot, procesele verbale şi celelalte materiale destinate votării au ajuns la Biroul Electoral Judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter