Actualitate

Weekend la Castel la TIFF 2014

Un weekend de poveste pentru familii, dezbateri pe teme ecologice și proiecții-maraton îi vor ține în priză pe spectatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care începe vineri, 30 mai, la Cluj-Napoca.

Copiii și părinții au la dispoziție un weekend întreg pentru ei la Castelul Banffy de la Bonțida, pe 31 mai și 1 iunie. În cele două zile, între 11.00 și 19.00, Weekend la Castel vine cu jocuri, ateliere, spectacole, un show de magie și activități sportive pentru cei mici, iar după lăsarea serii, de la 21.45, cu proiecții în aer liber pentru cei mari.

Într-un orășel improvizat în curtea castelului, cei mici vor învăța cum să se descurce singuri într-o lume care imită lumea oamenilor mari. Copiii vor învăța meserii, vor experimenta postura de angajat și vor primi o recompensă pentru munca lor. Apoi, cu ce au adunat, vor putea achita taxele pentru activitățile recreative/distractive și se vor putea bucura de jocurile special pregătite pentru ei.


Sâmbătă, 31 mai, de la 14.00, muzicienii polonezi de la Male Instrumenty, renumiți pentru concertele la instrumente improvizate, vor veni să le arate copiilor cum poți crea muzică din obiecte reciclabile. Programul Weekend la Castel pentru copii este realizat cu sprijinul Playful Learning.

Sâmbătă, 31 mai, de la 21.45, la Bonțida va fi proiectat “Bolondos vakáció/ Frumoasele vacanțe”, de Karoly Makk, o comedie româno-maghiară din 1967 despre un tânăr chipeș care se îndrăgostește de o româncă, într-o vacanță pe malul lacului Balathon, cu Florin Piersic, Ion Dichiseanu și Ilinca Tomoroveanu.


Duminică, de la aceeași oră, e programată proiecția aniversară a filmului „1984”, în regia lui Michael Radford, la 30 de ani de la premieră. Adaptarea excelentului roman al lui George Orwell îi are pe John Hurt și Richard Burton în distribuție.

Biletele pot fi cumpărate deja de pe www.biletmaster.ro, iar începând de azi, 26 mai, și de la casieriile TIFF, la Cinema Florin Piersic, Cinema Arta, Cinema Victoria și Casa TIFF (doar pentru invitați și persoanele acreditate), iar din 30 mai în Piaţa Unirii Open Air. Accesul la proiecţiile Mănăștur Open Air este gratuit. La Cinema Mărăști, un bilet achiziţionat pentru o proiecție va asigura accesul pentru două persoane.

abonare newsletter