Actualitate

I-a smuls lănţişorul de la gât! Un tânăr de 19 ani, arestat de Poliţie.

Poliţiştii clujeni au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 19 ani, din Turda, bănuit că ar fi sustras, prin smulgere, lănţişorul de la gâtul unei persoane.

Poliţiştii au arestat un tânăr de 19 ani bănuit că ar fi smuls lănţişorul de la gâtul unei femei Poliţiştii au arestat un tânăr de 19 ani bănuit că ar fi smuls lănţişorul de la gâtul unei femei

Poliţişti turdeni au identificat un tânăr de 19 ani, din Turda, bănuit de săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie”. Acesta i-ar fi smuls lănţişorul de la gât unei femei de 66 de ani, în timp ce se deplasa pe strada Calea Victoriei din municipiul Turda.

Prejudiciul, în valoare de circa 1.500 de lei, a fost recuperat de către poliţişti.


Bărbatul a fost reţinut 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie”, faptă prevăzută de Codul penal.

În urma prezentării acestuia în faţa instanţei s-a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.


Poliţiştii spun că cele mai frecvente  victime ale acestui gen de fapte sunt femeile a căror ţinută lejeră de vară le permite expunerea bijuteriilor, suscitând interesul tâlharilor şi facilitând smulgerea acestora.

De regulă, suspecţii acţionează rapid, venind în fugă din spatele victimei sau apropiindu-se din sens opus şi smulgând obiectul vizat, pierzându-se ulterior în mulţime sau dispărând pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.


În vederea prevenirii unor astfel de situaţii, Poliţia recomandă să evitaţi  zonele slab luminate, să fiţi precaut când etalaţi bijuterii şi să solicitaţi ajutorul Poliţiei şi a celor din jur  atunci când sesizaţi că sunteţi urmărit. De asemenea, încercaţi să reţineţi semnalmentele autorului, în cazul în care sunteţi victima unei tâlhării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter