Actualitate

„Ursul” redeschide cinema Victoria

<p><img src="documente/stories/05_mai/04_ziua/03 cinema victoria rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Cinematograful Victoria se redeschide vineri publicului cu proiecţia de gală a filmului „Ursul”, în regia lui Dan Chişu.</p> <p />

După luni de renovări, cinematograful Victoria se redeschide în această vineri.

 


Cinematograful „Victoria”, preluat de Primăria clujeană în anul 2009, a fost dat în luna februarie în administrarea Asociaţiei „Victoria Film” pe o perioadă de 10 ani. Conform proiectului aprobat atunci de Consiliul Judeţean, cinematograful ar urma să beneficieze în următorii ani de o serie de investiţii de peste 600.000 de lei, care să presupună renovarea holului cinematografului, investiţii într-o nouă centrală termică, investiţii în tehnică digitală de proiecţie a filmelor, precum şi înlocuirea scaunelor de la balconul cinematografului.

 


Discuţii cu Dan Chişu şi Magda Catone

 


Redeschiderea cinematografului Victoria de vinerea aceasta se va face cu proiecţia de gală a filmului “Ursul”, în regia lui Dan Chişu. Producţia Transilvania Film beneficiază de o coloană sonoră semnată de Goran Bregović. Spectacolul va avea loc de la ora 20, iar accesul se va face doar pe bază de invitaţie. Regizorul Dan Chişu şi protagonista Magda Catone vor fi prezenţi de la ora 19 pentru a răspunde întrebărilor publicului. În cazul în care nu reuşesc să facă rost de invitaţii, clujenii au ocazia să vizioneze producţia considerată „comedia anului” şi la Odeon Cineplex, unde filmul va rula tot vineri, de la ora 21. La finalul proiecţiei, şi spectatorii de la Odeon vor avea ocazia să dialogheze cu Dan Chişu şi Magda Catone.

 


Proiecţii lunare gratuite

 


Asociaţia „Victoria Film”, cea care administrează cinematograful de pe Bulevardul Eroilor, e formată din Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană, ONG-uri care organizează cele mai importante festivaluri de film din municipiu (TIFF şi „Comedy Cluj). Noua entitate şi-a asumat, pe lângă diverse investiţii în cinematograf, şi obligativitatea prezentării lunare a 20 de proiecţii gratuite de film pentru diverse categorii sociale: pensionari, elevi şi studenţi.

 

Un road-movie din România anilor ‘90

 

Filmul “Ursul” este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului. Aventurile pline de neprevăzut prin care trec ursul, angajaţii circului şi toţi cei ce le ies în cale fac din “Ursul” comedia anului 2011 în România. „Ursul este un film despre sinceritatea noastră, a fiecăruia. Despre o etapă din viaţa noastră când, imediat după Revoluţie, nu ne cunoşteam adevărata listă de priorităţi şi încă eram dominaţi de sentimentalism. Astăzi s-ar fi numit sentimentalism ieftin, dar atunci era unul pur. Toate deciziile se luau emoţional. Este o poveste banală despre o situaţie banală”, povesteşte regizorul filmului, Dan Chişu. Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Cosmin Seleşi, Claudiu Bleonţ şi Gabriel Spahiu.

abonare newsletter