Actualitate

500 de copii vin la Cluj să joace teatru

<p><img src="documente/stories/05_mai/04_ziua/06 scenete elevi liceeni liceu lucian blaga rp 23.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />500 de elevi din ţară, dar şi din străinătate, însoţiţi de 70 de profesori, vor participa în acest an la Festivalul Internaţional de teatru în Limba Engleză pentru elevi, ce se va desfăşura Cluj.</p> <p />

Ediţia a 11-a Festivalului Internaţional de Teatru în Limba Engleză pentru Elevi “Come with Us to Dramaland” va avea loc în perioada 13-15 mai 2011 la Casa Radio din Cluj-Napoca.

 


Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi CETA (Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză Cluj) şi este un proiect educativ cofinanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Scopul festivalului este valorificarea potenţialului artistic, a competenţelor lingvistice şi dezvoltarea spiritului competiţional al elevilor, prin punerea în scenă a unor piese de teatru în limba engleză. Totodată, festivalul urmăreşte dezvoltarea personalităţii elevilor prin activităţi interpretative, precum şi încurajarea climatului şi atitudinii creatoare în colectivităţile de elevi. În plus, potrivit organizatorilor, astfel de manifestări au rolul de a creşte motivaţia elevilor în învăţarea limbii engleze şi de a identifica şi oferi posibilitatea de afirmare tinerelor talente, a copiilor cu aptitudini speciale. Un alt obiectiv al acestui program este şi iniţierea şi derularea unor schimburi de experienţă între trupe de teatru alcătuite din elevi şi dezvoltarea teatrului ca instrument de promovare a educaţiei.

 


35 de spectacole de teatru

 


La eveniment vor participa 500 de elevi din ţară, dar şi din Ungaria, care vor pune în scenă 35 de piese de teatru în limba engleză. Alături de elevi vor fi prezenţi 70 de profesori de limba engleză, vorbitori nativi de limba engleză, actori şi specialişti în dramaturgie, care vor face parte din juriul de evaluare sau care vor susţine ateliere de lucru.

La secţiunea primar şi gimnazial vor interpreta 19 trupe din Arad, Cluj-Napoca, Negreşti-Oaş, Craiova, Ocna Mureş şi Râmnicu Vâlcea, în vreme ce la secţiunea liceu vor urca pe scenă 16 trupe reprezentând licee din Sibiu, Deva, Zalău, Cluj-Napoca, Ocna Mureş, Vaslui, respectiv, din Budapesta, Ungaria.


 

abonare newsletter