Actualitate

Mai mulţi bani pentru florile din zonele verzi ale oraşului

Anul acesta, vor fi plantate în Cluj-Napoca, peste 142.000 de flori, mai multe cu aproximativ 2.000 decât anul trecut.

Decorarea cu flori a zonelor verzi, sensurilor giratorii şi jardinierelor din oraş continuă zilele acestea, după ce plantarea de flori a început în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate. Vor fi plantate petunii, begonii, salvie, crăiţe, gazania splendes etc. în valoare totală de 128.995 lei, cu TVA.  Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, furnizorii acestor plante sunt Paul Flowers, Serflor şi Sod Silva Group, conform unui acord cadru încheiat în 2013 şi care este valabil patru ani şi împărţit în patru loturi. Valoarea totală a celor patru loturi este de aproximativ 2 milioane lei.

Anul acesta plantele decorative costă mai mult decât anul trecut când au fost decorate zonele verzi cu flori în valoare de aproape 126.000 lei. În total au fost plantate, anul trecut, 140.300 de fire, din aceleaşi specii ca şi anul acesta. Furnizorii au fost aceiaşi ca şi în 2014.


Cu toate că plantările au început devreme în această primăvară, în zonele centrale încă există jardiniere care nu au plante. Luni dimineaţa, muncitorii plantau flori în jardinierele din zona Teatrului Naţional, dar rămâne de văzut dacă vor fi decorate cu flori şi celelalte jardiniere din centru.

În restul ţării, multe administraţii locale cheltuiesc milioane de lei anual pentru florile şi plantele exotice din parcuri şi sensuri giratorii. De exemplu, potrivit Mediafax, anul trecut, Primăria Ploieşti a plătit peste 2,6 milioane de lei. O sumă similară au dat şi edilii din Timişoara sau Buzău, unele plante fiind aduse din străinătate.


Primăria Alba Iulia alocă peste 5 milioane de lei pe an pentru întreţinerea spaţiilor verzi, suma fiind împărţită între trei firme care au câştigat licitaţia pentru aceste servicii, în prezent în oraş plantându-se de la simple panseluţe până la ienuperi şi chiar palmieri.

Primăria Arad va cheltui, în acest an, 7,5 milioane de lei pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, compuse în mare parte din gazon, arbori şi arbuşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter