Actualitate

UPDATE: EXPLOZIE la o casă din Izvorul Crișului. O persoană a MURIT

O explozie s-a produs în această dimineață, în jurul orei 8.00, la o casă din localitatea Izvorul Crișului, județul Cluj. În urma accidentului o femeie a murit, prinsă sub dărămături.

Din primele informații oferite de ISU Cluj, este posibil ca două persoane să fie prinse sub dărămături. La fața locului se intervine cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale UPU.

”Explozia s-a produs în apropiere de unitatea noastră din Huedin care a intervenit la fața locului. Este vorba despre o casă formată din parter și acoperiș. La fața locului s-a intervenit cu patru ambulațe fiind anunțați că există persoane sub dărămături. Ajunși la fața locului întâi am reușit să scoatem sub rărmături un bărbat de aproximativ 60 de ani, conștient da rcu probleme medicale, care ne-a spus că în casă mai era și soția lui. Colegii mei au reușit să o scoată și pe ea la suprafață însă, potrivit mediciilor aflați la fața locului, ea prezintă traume incompatibile cu viața ș cel mai probabil o să fie declarată decedată. Încă nu se știe cu exactitate însă se presupune că explozia a fost produsă de o butelie de gaze”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Andrei Biriș, purtător de cuvânt și căpitan în cadrul ISU Cluj.


O femeie a murit sub dărămături

Conform IPJ Cluj, explozia a avut loc în jurul orei 8.00 la un imobil de la marginea localității. În casă se aflau un bărbat și o femeie iar aceasta din urmă a decedat.


”Este vorba despre un imobil de la limita localității, de pe o stradă care nu are ieșire la șoseaua principală. În casă se aflau un bărbat și o femeie. Prima oară a fost găsit și scos de sub dărămături bărbatul. El era conștient și a putut vorbii cu colegii mei. Apoi a fost găsită femeia însă din păcate aceasta era decedată. Încă nu se știe cauza exploziei”, a declarat reporterilor Monitorul de Cluj, comisarul-șef în cadrul IPJ Cluj, Daniel Graur.

Mai multe case afectate de explozie


Primarul comunei Izvoru Crişului, Antal Ioan, a declarat că mai multe case ale vecinilor au fost afectate de suflul exploziei.

”Eu locuiesc la 500 de case de casa unde a avut loc explozia şi am auzit bubuitul. Şi casele din vecini au fost afectate de explozie, au geamurile sparte şi acoperişurile distruse. Nu cred că explozia a avut drept cauză o acumulare de gaz, pentru că noi nu avem reţea de gaz în comună. Un bătrân care este proprietarul casei a fost rănit, iar soţia sa este căutată sub dărâmături. În casă locuiau şi tineri, încă patru persoane, dar acestea nu au păţit nimic”, a spus Antal, potrivit Mediafax.


Acesta a adăugat că bărbatul este grav ranit și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj-Napoca.

"Bătrânul rănit în explozia casei a fost dus la UPU, pentru îngrijiri medicale, dar soţia sa a decedat, fiind prinsă sub dărâmături, şi a suferit răni astfel încât nu a mai putut fi salvată. Avea 58 de ani. Soţul ei ne-a supus că aceasta se afla în bucătăria casei şi a vrut să aprindă focul la aragaz de la o butelie de gaz. Se pare că de la butelia de gaz a avut loc explozia", a spus Antal.


Şeful UPU Cluj, Adela Golea, a declarat, la rândul său că bărbatul rănit a suferit arsuri la mâini şi a fost adus la spital, relatează Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter