Actualitate

Noaptea Muzeelor, pe 14 mai. Vezi ce poţi vizita gratuit

<p><img src="documente/stories/05_mai/04_ziua/07 noaptea muzeelor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Noaptea Muzeelor are loc anul acesta pe 14 mai, când peste 40 de instituţii din toată ţara îşi vor deschide porţile vizitatorilor toată noaptea.</p> <p> </p>

 

Festivalul Noaptea Muzeelor se desfăşoară simultan în peste 3.000 de muzee din Europa şi se bucură în fiecare an de un interes deosebit din partea publicului. Cu ocazia ediţiei din acest an, Muzeul de Artă Cluj-Napoca propune publicului expoziţia „Henri Cartier-Bresson în… Oltenia”, ce va prezenta într-o suită de 50 fotografii alb-negru vizita celebrului fotograf francez Henri Cartier-Bresson (1908-2004) în Oltenia. Vizita francezului a făcut parte din călătoria sa, realizată alături de Martine Franck în România, în anul 1975. Realizate în ziua de 7 mai 1975 la Craiova, Râmnicu-Vâlcea şi în alte localităţi din Oltenia, imaginile nu documentează doar locurile vizitate de cunoscutul cuplu de fotografi, avându-i în centru de cele mai multe ori, ci surprind ca ambianţă şi imaginea dramatică a unei Românii aflată în plin comunism. Autorul fotografiilor, Victor Boldâr, este membru de onoare al AAFR şi a făcut parte din grupul de artişti fotografi care i-au însoţit pe oaspeţii francezi în vizita în Oltenia.


 

Concurs pentru fotografii amatori


 

În plus, cu ocazia deschiderii acestei expoziţii, Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Compania Art Act lansează concursul de fotografie digitală cu tema „Fotografiză o celebritate!”. Concursul este deschis fotografilor amatori, indiferent de vîrstă. Fotografiile se vor transmite la o rezoluţie cuprinsă între 3 şi 5 megapixeli pînă la data de 11 mai 2011 la adresa de mail: concurs.macn@yahoo.com. Un juriu va selecta cele mai bune 12 fotografii trimise. Ele vor fi imprimate pe suport de hârtie şi expuse la Muzeul de Artă în perioada 14 mai – 12 iunie. Autorului celei mai bune fotografii îi va fi acordat premiul constând într-un aparat foto digital. Vernisajul expoziţiei şi acordarea premiului vor avea loc cu prilejul Nopţii Muzeelor în data de 14 mai, de la ora 20.


Muzeul de Artă va putea fi vizitat între orele 20 – 24.

 


Alte muzee deschise

 


Pe lângă Muzeul de Artă, în ziua de 14 mai vor putea fi vizitate gratuit şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (între orele 20- 24), muzeele Universităţii „Babeş-Bolyai” şi Turnul Croitorilor, dar şi de Muzeul Municipal din Dej. Muzeele UBB sunt muzeul Universităţii (orar de vizitare 18 -22.45), Muzeul de Paleontologie – Stratigrafie (orele 17 -22), muzeul de Mineralogie (orele 17-22) şi Muzeul Zoologic (orele 10- 22.40).

Ultimele Stiri
abonare newsletter