Actualitate

Folkişti clujeni, la Zilele Liceului „Mihai Eminescu”

<p>Începând de astăzi şi până vineri vor avea loc Zilele Liceului Liceul „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.</p> <p />

În cele patru zile ale evenimentului vor avea loc manifestări artistice şi sportive, concerte şi mai multe concursuri şi activităţi interdisciplinare.

Astăzi, de la ora 9, va avea loc deschiderea manifestărilor, ce va fi urmată de mai multe vernisaje de expoziţii de fotografie, grafică şi icoane, dar şi activităţi interdisciplinare şi un concurs de baschet masculin şi feminin între elevii de liceu. Apoi, de la ora 14 va avea loc o sesiune de comunicări ştiinţifice şi dezbateri cu tema „Educaţie - cultură - calitate”. Mai târziu, de la ora 16, va avea loc un spectacol de muzică folk şi poezie ai cărui invitaţi sunt Emeric Imre, Magda Puscaş, Ionuţ Mangu, Ioan Onişor, grupul UNDE şi actorul Teatrului Naţional Cluj, Ruslan Bârlea.


Miercuri, seria manifestărilor va continua de la ora 9 cu expoziţii şi prezentări de carte în cadrul acticţiunii „Cartea mai aproape de noi ”, iar de la ora 13 va avea loc un „Târg de primăvară”, în cadrul căruia va avea loc o expoziţie cu vânzare. Apoi, de la ora 14 va avea loc o nouă sesiune de comunicări ştiinţifice, urmată de dezbateri.

Joi, de la ora 9,50 va avea loc un exerciţiu demonstrativ de abilitate canină, prezentat de Inspectoratul de Jandarmi Cluj. Apoi, de la ora 13 vor avea loc un concurs de matematică, un concurs de traduceri dar şi un meci de fotbal între elevii de liceu.


Vineri, în ultima zi a evenimentului, de la la ora 9,30 avea loc finala la baschet între elevii de liceu şi un concurs de desene pe asfalt. Apoi, de la ora 12.30, în cadrul Zilelor Liceului, elevii se vor putea întâlni cu scriitorii clujeni Constantin Zărnescu, Ion Cristofor, Dumitru Cerna şi Dan M. Drăgan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter