Actualitate

Procurorul din dosarul fostului şef al BCCO Alba, urmărit sub control judiciar

Procurorii DNA au dispus controlul judiciar în cazul magistratului Nicolaie Cean, urmărit pentru complicitate la abuz în serviciu în legătură cu instrumentarea dosarului lui Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba-Iulia.

Măsura a fost luată după ce procurorul Nicolaie Cean a vorbit cu doi martori şi le-a spus că anchetatorii l-au întrebat despre ei.

Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, în prezent procuror al Parchetului Tribunalului Alba, este cercetat, alături de şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, şi de Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, în legătură cu instrumentarea dosarului fostului şef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba-Iulia, Traian Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reţinut fără probe.


Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă remis marţi că a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a luat măsura controlului judiciar faţă de Nicolaie Ion Cean, începând din 5 mai, până la finalizarea urmăririi penale în cauză.

Potrivit procurorilor, în săptămâna 17-21 martie, după ce i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea, Nicolaie Cean a contactat telefonic doi martori din acest dosar, cărora le-a comunicat aspecte rezultate din ordonanţa de începere a urmăririi penale privind relaţiile sale cu aceştia şi totodată le-a transmis că a fost întrebat de anchetatori despre ei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter