Actualitate

Târg pentru agricultori, cu demonstraţii şi bursa locurilor de muncă

<p><img src="documente/stories/05_mai/03_ziua/08 targ expo transilvania agraria_a.g.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Cel mai mare târg de agricultură din Transilvania îşi deschise porţile mâine la Cluj-Napoca.</p> <p />

Peste 250 de participanţi din zece ţări europene, printre care Elveţia, Olanda, Austria, Germania şi Spania, vor fi prezenţi la târgul „Agraria”, care se va deschide mâine la Expo Transilvania.

 


Timp de cinci zile, respectiv până duminică, 8 mai, la târg se vor desfăşura mai multe manifestări. Mâine, de la ora 11, va avea loc deschiderea oficială a târgului, urmată de o dezbatere organizată de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie pe tema inseminărilor artificiale la specia bovină şi de lansarea de către Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a unui proiect menit să îi ajute pe studenţi să cunoască care sunt cele mai importante elemente ce duc la realizarea unor programe de succes, prin care se atrag fonduri europene.

 


Bivoli româneşti şi cai Pur sânge arab

 


Prezentări de animale de rasă - precum renumitul Bivol românesc, ovinele Ţurcana, Ţigaie, Safolk, Hemshir, Cap Negru German, Merinos, Ratca, Muflon European, caprinele Carpatina, Alba de Banat, Alpina Franceză, Bouer, Metis, cabalinele Percheron, Semigreu românesc, Lipiţan, Pur sânge arab, Friesian, suine Mangaliţa şi Bazna - şi de păsări vor avea loc pe două hectare de teren special amenajate.

Duminică se va desfăşura şi un concurs de tuns oi, organizat de Asociaţia Crescătorilor de Ovine Cluj.


Programul manifestării include numeroase întâlniri cu reprezentanţi ai asociaţiilor crescătorilor de animale, vineri urmând să se desfăşoare una dintre cele mai importante dintre ele, cu membrii Asociaţiei Crescătorilor de Bivoli din Transilvania, care vor face o prezentare de bubaline.

 


Zi de oierit

 

Ziua de sâmbătă va fi dedicată oieritului, urmând a avea loc şi o întâlnire cu membrii Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine din Cluj şi ai Cooperativei Agricole Someş Arieş. Tot sâmbătă va avea loc o dezbatere cu tema “Perspective în zootehnie: programe de formare profesională - Şcoala Naţională pentru Pregătirea Specialiştilor în Zootehnie”.

Clujenii sunt invitaţi, totodată, la o expoziţie de produse tradiţionale, dar şi la un târg de locuri de muncă pentru studenţi, absolvenţi agronomi şi de medicină veterinară.

Numărul de vizitatori a crescut de la an la an la “Agraria”. Astfel, dacă în 2008 au vizitat târgul 13.456 de persoane, în 2009 numărul lor a fost de 16.053, iar anul trecut 18.562.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter