Actualitate

Andrei Marga a pierdut procesul cu profesorul Costel Sârbu, cel care l-a deconspirat ca fiind agent al Securităţii

Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au respins acţiunea profesorului clujean Andrei Marga, fostul rector al Universităţii Babeş- Bolyai, împotriva dascălului chimist Costel Sârbu, acuzat de calomnie. Costel Sârbu este cel care l-a deconspirat pe Marga ca fiind agent al Securităţii.

Judecătoria Baia Mare a respins cererea lui Andrei Marga prin care îi cerea lui Costel Sârbu, de la Facultatea de Chimie din Cluj-Napoca, daune morale în valoare de 100.000 de lei.  Procesul a demarat la Judecătoria din Cluj, dar a fost strămutat în acest an la Baia Mare, doar pentru ultimele două termene de judecată.

Andrei Marga a deschis în 2012 un proces împotriva lui Costel Sârbu, conferenţiar la Facultatea de Chimie a Universităţii Babeş-Bolyai, care l-a acuzat în mod public de colaborare cu securitatea. Marga a solicitat plata a 100 000 lei pentru daune morale, deoarece prin afirmaţiile sale publice,Sârbu a “depăşit limitele libertăţii de exprimare şi a adus atingere dreptului la demnitate, onoare şi reputaţie”.


CNSAS a stabilit în decembrie 2012 că Andrei Marga, fost ministru de Externe şi fost şef al ICR, nu a fost colaborator al Securităţii, deşi acesta a furnizat informaţii sub numele de cod „Horia”, fără a exista însă un angajament.

 

abonare newsletter