Actualitate

Putin recunoaşte: Armata rusă se afla în Crimeea în timpul referendumului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut pentru prima dată, joi, că forţele armate ruse erau prezente în Crimeea la referendumul din martie, care a permis alipirea peninsulei ucrainene la Rusia.

"În spatele forţelor de autoapărare din Crimeea, bineînţeles, se aflau militarii noştri. Ei s-au comportat foarte corect", a declarat Putin. "Oamenii aveau nevoie să fie protejaţi", a adăugat el, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri televizate, potrivit Mediafax.

Nu a planificat anexarea Crimeei

Preşedintele rus a mai declarat, tot joi, că Rusia nu şi-a planificat niciodată acţiunile militare în Crimeea, dar a fost nevoită să intervină în urma ameninţărilor reale la adresa etnicilor ruşi din peninsulă.


"Rusia nu a planificat anexarea şi operaţiunile militare în Crimeea, dar riscul unor ameninţări împotriva etnicilor ruşi a fost real. Acest lucru a determinat populaţia din Crimeea să se gândească la viitor şi să ceară ajutor Rusiei", a declarat preşedintele Vladimir Putin, răspunzând întrebărilor din partea cetăţenilor în cadrul unei emisiuni televizate.

Putin a adăugat că decizia privind Crimeea a fost susţinută în unanimitate în Consiliul rus de Securitate adăugând că rezultatele referendumului au fost decisive în privinţa anexării peninsulei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter