Actualitate

800 de monede din aur, în greutate de peste 11 kg, confiscate în Vama Cenad - FOTO și VIDEO

Opt sute de monede din aur de 24 de karate, inscripţionate "Franz Josef 1915", au fost găsite de poliţiştii de frontieră în Vama Cenad, judeţul Timiş, în maşina unor timişoreni care veneau din Austria.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Cenad au controlat, în 14 aprilie, maşina şi bagajele celor doi timişoreni, în vârstă de 22 de ani şi, respectiv, 65 de ani, sub capota şi în bordul autoturismului fiind descoperite 800 monede de metal de culoare galbenă, inscripţionate "Franz Josef 1915", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Monedele au fost trimise pentru expertizare specialiştilor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor - Direcţia Metale şi Pietre Preţioase, care, în urma expertizei preliminare, au stabilit că piesele sunt confecţionate din aur de 23,6 karate.


Cei doi bărbaţi le-au spus poliţiştilor că monedele aparţin unor rude din Austria, care i-au rugat să le transporte în România.

Cele 800 de monede, în greutate totală de 11,167 kilograme, au fost predate Trezoreriei Statului, pentru o expertizare detaliată, urmând ca, în funcţie de rezultatul acesteia, să fie stabilită încadrarea juridică a faptei.

Etichete: austria anpc monede aur
Ultimele Stiri
abonare newsletter