Actualitate

Dosarul POLIȚISTULUI care a condus 23 de ani FĂRĂ PERMIS a ajuns la Parchetul ÎCCJ

Dosarul lui Augustin Căpâlnaş, poliţistul de la Rutieră prins cu permis auto fals a fost preluat de PICCJ de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Dosarul fostului şofer al ÎPS Andreicuţ a ajuns la Parchetul instanţei supreme Dosarul fostului şofer al ÎPS Andreicuţ a ajuns la Parchetul instanţei supreme

Din primele verificări reiese că Augustin Căpâlnaş a condus fără carnet maşini de serviciu, în perioada februarie 2012 - septembrie 2013, el fiind şi şoferul ÎPS Andrei Andreicuţ. "Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 11 aprilie 2014, în temeiul dispoziţiilor art. 325 alin. 1 Cod procedură penală, preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a cauzei privind pe numitul Căpâlnaş Augustin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere", se arată într-un comunicat remis, vineri, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Conform sursei citate, din primele cercetări a rezultat că Augustin Căpâlnaş, ofiţer în cadrul Direcţiei Rutiere, în perioada februarie 2012 - septembrie 2013, a condus pe drumurile publice de pe raza mai multor judeţe maşini de serviciu aparţinând Poliţiei Române, fără a deţine permis de conducere.


Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, act care, însă, era emis pentru un alt titular, mai spun procurorii.

Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, şi trei subalterni ai acestuia cu funcţii de conducere sunt cercetaţi prealabil, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în contextul cazului ofiţerului cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals.


Augustin Căpâlnaş a absolvit Teologia, fiind arhidiacon, apoi şofer de arhiepiscop, iar ulterior a devenit poliţist şi purtător de cuvânt la Şcoala de Poliţie din Cluj-Napoca şi IPJ Alba. Căpâlnaş a absolvit, în 1996, cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, iar începând cu 1994, timp de aproape zece ani, a fost arhidiacon la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. El a fost şi şofer al fostului arhiepiscop de Alba Iulia, IPS Andrei, în prezent Mitropolit al Clujului. 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter