Actualitate

Vreme schimbătoare în Transilvania, în următoarele două săptămâni

Intervalele cu încălzire și răcire a vremii vor oscila în prima parte a perioadei 7 - 21 aprilie, meteorologii preconizând, pentru a doua parte, ploi pe întreg teritoriul țării.

Potrivit prognozei aferentă perioadei 7 — 21 aprilie, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în Transilvania vor alterna intervalele cu încălzire și răcire a vremii, astfel că zilele cele mai răcoroase vor fi cele pe 10 și 15 aprilie, când media temperaturilor maxime nu va depăși 11 grade. În schimb, pe 8 aprilie, și din nou pe 12 și 13 aprilie, în regiune va fi cald pentru această perioadă, cu maxime termice diurne medii de 17 — 18 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media minimelor termice nocturne se va menține ușor pozitivă, până la 4 grade, oscilațiile de la o noapte la alta fiind de mai mică amplitudine în comparație cu regimul termic al zilelor. Ploile vor avea o probabilitate ridicată de apariție în intervalele 9 — 10 aprilie și 14 — 16 aprilie.

Temperaturi între 4 şi 11⁰C la munte

La munte, media maximelor termice diurne va prezenta oscilații între 4 și 11 grade în prima săptămână, cu cele mai calde zile pe 8, 12 și 13 aprilie, iar în cea de-a doua parte a intervalului va fi cuprinsă între 5 și 9 grade. Nopțile vor fi mai reci decât normalul perioadei, mediile temperaturilor minime fiind, în general, negative.


Precipitațiile vor fi în general slabe și posibile aproape zilnic, cu mențiunea că la altitudini mari se mai pot semnala lapovițe și ninsori. Se estimează că în intervalele 9 — 11 aprilie și 14 — 17 aprilie, izolat, precipitațiile vor putea fi mai însemnate cantitativ.

Maxime de 19 ⁰C la mare

Vremea se va încălzi, în Dobrogea, până pe 9 aprilie, când media maximelor temperaturii aerului va fi de 19 grade. După o răcire în intervalul 10 — 11 aprilie, cu media maximelor diurne de 11 grade și a minimelor nocturne de circa 3 grade, între 11 și 14 aprilie se va produce o încălzire, maximele urcând spre 17 grade, iar minimele nocturne încadrându-se între 5 și 9 grade. Intervalul 15 — 21 aprilie, se estimează a fi normal din punct de vedere termic, cu medii diurne între 14 și 16 grade și minime nocturne în jurul a 7 — 8 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă până pe 9 aprilie și din nou în intervalele 12 — 14 aprilie și 19 — 20 aprilie. În celelalte zile, vor fi ploi în general slabe, posibil pe arii relativ extinse în intervalul 10 — 11 aprilie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter