Actualitate

Directorul RAADPP Cluj, Liviu Bota, şi-a dat demisia

Liviu Bota, numit director interimar la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj şi-a înaintat luni demisia din funcţie. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat că au luat act de demisia lui Liviu Bota, motivele demisiei fiind unele personale. Liviu Bota a confirmat pentru Monitorul de Cluj că şi-a prezentat demisia, nedorind să facă şi alte comentarii.

“Mi-am prezentat demisia altceva nu am ce comenta”, a preciazat Bota.

Liviu Bota a fost numit director interimar pe data de 3 decembrie 2012 la conducerea RAADPP Cluj luându-i locul lui Mircea Avram. Liviu Bota este un apropiat al PNL şi PSD. Acesta din urmă a fost şeful Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene (RADJ) pe vremea când  Marius Nicoară (PNL) era preşedintele Consiliul Judeţean Cluj, dar şi înainte, pe vremea PSD-istului Graţian Şerban.


Rolul RAADPP este acela de a administra şi gestiona investiţiile derulate în domeniul administraţiei judeţene, în special cele care vizează întreţinerea sau modernizearea drumurilor. Imediat ce USL a preluat conducerea Consiliului Judeţean Cluj, principala preocupare a lui Horea Uioreanu şi Ioan Oleleu a fost aceea de a-l schimba pe Avram.

Director ilegal

Potrivit procesului verbal al Consiliului de Administraţie (CA) al RAADPP Cluj din 3 decembrie 2012 mandatul de preşedinte interimar al lui Liviu Bota a expirat în data de 3 iunie 2013. ”Prezentul contract se încheie până la finalizarea procedurii de selecţie a directorului general dar nu mai târziu de şase luni de la data prezentei”. Rezultă aşadar că Liviu Bota şi-a continuat activitatea în aceste luni, primind salariu şi folosind banii publici organizând licitaţii fără a avea niciun drept.


Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat că, potrivit legii, numirea directorului general este apanajul consiliului de administraţie, iar răspunderea pentru numirea/prelungirea mandatului aparţine CA, nu Consiliului Judeţean Cluj.

Chestionat despre situaţia lui Liviu Bota în ultimele luni preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a precizat că nu ştie nimic despre acest subiect. „Nu cunosc situaţia domnului Bota, nu este treaba mea, este treaba Consiliului de Administraţie a RAADPP Cluj”, a răspuns acesta.


Despre situaţia lui Bota a fost întrebat şi consilierul judeţean PNL, Ioan Petran, care, la rândul său, a declarat că nu cunoaşte situaţia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter