Actualitate

FOTO: Dosarul Blejnar (ANAF): Soții Nemeș trăiau într-un buncăr

Soţii Radu şi Diana Nemeş sunt acuzaţi că, împreună cu Codruţ Marta - fostul şef cabinet al preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, ar fi înşelat statul român cu peste 15 de milioane de euro.

Dați în urmărire generală prin Interpol, soții Nemeș au fost arestați în Statele Unite ale Americii, pentru fraudă şi evaziune fiscală. Cei doi trăiau într-un buncăr, anunță Antena 3.

"Sub proprietatea pe care cuplul Nemeş urma să construiască o casă masivă, agenţii au găsit un buncăr subteran complet utilat şi mobilat, cu o uşă de oţel care putea fi închisă din interior. Buncărul ar fi putut găzdui confortabil familia luni de zile dacă nu chiar ani, având în vedere depozitele de hrană găsite în această structură", se arată în referatul procurorilor americani.


Diana solicită să fie eliberată pe motiv că e însărcinată

Aceeași sursă notează că Diana Nemeş a cerut autorităţilor americane să fie eliberată pe motiv că este însărcinată. "Diana Nemeş susţine că sarcina ei ar fi pusă în pericol de o lungă încarcerare. Centrul Federal de Detenţie SeaTac, unde în prezent se află în arest, are toate utilităţile să satisfacă nevoile medicale în timpul sarcinii.Statele Unite au confiscat cu succes doar o mică parte a averii pe care ea şi soţul ei au acumulat-o prin sistemul de evaziune fiscală. Banii au fost spălaţi în România, în Dubai şi ulterior de aici, aşa cum este detaliat în plângerea Statelor Unite", potrivit anunțului făcut de procurori.

"Ea a transferat fonduri din Dubai unor brokeri specializaţi în tranzacţii cu metale preţioase, pentru a cumpăra cantităţi semnificative de aur. Diana Nemeş a deschis numeroase conturi bancare, în numele societăţilor pe care le-a creat, pentru a deţine titlul de proprietate asupra activelor şi a ascunde controlul soţului asupra lor", mai scrie în referatul procurorilor americani.
 
Soţii Radu şi Diana Nemeş urmează să fie extrădaţi în România.

abonare newsletter