Actualitate

VIDEO – Turişti salvaţi cu elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj

Un echipaj al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca s-a deplasat, ieri, cu elicopterul MI-17 din dotare, în Alba Iulia.

VIDEO – Turişti salvaţi cu elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj VIDEO – Turişti salvaţi cu elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj

Piloţii clujeni au fost în Alba-Iulia pentru a realizat câteva exerciţii demonstrative în cooperare cu jandarmii şi salvamontiştii din judeţul Alba, cu ocazia împlinirii a 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Unul dintre exerciţii a constat în salvarea, evacuarea şi transportarea unei victime aflată într-o zonă muntoasă greu accesibilă. Din acest motiv intervenţia a avut loc pe calea aerului. Acest exerciţiu a fost executat în comun cu jandarmii şi salvamontiştii din judeţul Alba.


Misiunea a constat în cercetarea zonei în care se afla victima, acordarea primului ajutor, îmbarcarea, transportul şi debarcarea acesteia la cea mai apropiată unitate medicală.

Pentru această intervenţie, piloţii Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj – Napoca au adus elicopterul cât mai aproape de zona în care se află victima, după care, salvatorii au asigurat-o cu ajutorul echipamentului de salvare, iar ulterior victima a fost ridicată la bordul aeronavei împreună cu salvatorii, fiind transportată la cel mai apropiat spital sau echipaj specializat al Ambulanţei sau SMURD.


Angajaţi nemulţumiţi şi înarmaţi

Al doilea exerciţiu s-a derulat după un scenario potrivit căruia mai mulţi salariaţi ai unei instituţii erau nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de trei luni, iar conducerea nu face nimic în acest sens.

Un reprezentant al conducerii instituţiei a venit la faţa locului pentru a discuta cu protestarii, moment în care din mijlocul acestora a apărut o persoană înarmată şi l-a luat ostatec pe cel sosit la negocieri. S-a solicitat intervenţia jandarmilor care au fost transportaţi şi debarcaţi de către elicopterul din dotarea Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca. Oamenii legii au intervenit pentru a elibera ostatecul, în timp ce piloţii de pe elicopter au asigurat din aer zona de acţiune. De asemenea centrul de comandă al acţiunii a fost tot din aer, acesta aflându-se în elicopterul Unităţii Speciale de Aviaţie Cuj-Napoca.


 

abonare newsletter