Actualitate

UPDATE: Vezi ce scot la iveală primele rezultate ale anchetei privind evenimentele din Kiev

Preşedintele demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a dat “ordinul criminal” de reprimare a manifestanţilor din Piaţa Independenţei de la Kiev, unde au fost ucise 90 de persoane la sfârşitul lunii februarie, a declarat joi şeful serviciilor ucrainene de securitate.

UPDATE 15.40: Agenţi FSB au participat la "operaţiunea antiteroristă"

Nalivaişcenko a dezvăluit atât prezenţa în baze aparţinând serviciilor de securitate ucrainene (SBU), la vremea respectivă loiale regimului Ianukovici, a unor echipe din cadrul FSB, în decembrie 2013 şi ianuarie 2014, cât şi livrarea unor echipamente militare şi arme cu două avioane, provenind din Rusia, pe 20 ianuarie.


"Agenţi FSB (serviciile secrete ruse) au participat la planificarea şi punerea în aplicare a aşa-zisei operaţiuni antiteroriste", a spus el.

FSB a dezminţit imediat. "Fie ca aceste declaraţii să rămână pe conştiinţa serviciilor de securitate ucrainene", a declarat serviciul de presă al FSB, contactat de agenţia RIA Novosti.


----------------------------------------

"Ianukovici a dat ordinul criminal pentru operaţiunea «antiteroristă de la 18 şi până pe 20 februarie, autorizând folosirea armelor împotriva manifestanţilor", a declarat şeful serviciilor ucrainene de securitate Valentin Nalivaişcenko într-o conferinţă de presă în care a prezentat rezultatele preliminare ale anchetei asupra tirurilor soldate cu morţi la Maidan.


"Totul a fost coordonat de membrii forţelor de ordine", a adăugat ministrul de Interne, Arsen Avakov, care a prezentat într-o conferinţă de presă rezultatele provizorii ale anchetei privind intervenţia împotriva manifestanţilor din Kiev.

Ultimele Stiri
abonare newsletter