Actualitate

UPDATE - Mitropolitul Andrei Andreicuţ, "plimbat" timp de 13 ani de un şofer fără carnet!

Fostul şofer al Mitropolitului Clujului şi actual şef al Poliţiei Rutiere a condus timp de 13 ani cu un permis fals!

sursa foto: alba24.ro sursa foto: alba24.ro

Un șef din cadrul Poliției Rutiere din Inspectoratul General de Poliție a fost prins de colegii săi conducând mașina de serviciu deși nu deținea permis de conducere. Polițistul folosea un permis care nu îi aparținea, iar în baza acestuia avea atât mașină de serviciu cât și mașină personală cu care circula prin oraș.

Șeful de la Poliția Rutieră a fost depistat în urma unui control efectuat de polițiștii din serviciului în care lucra. În urma cercetărilor a fost depistat un șef din cadrul Poliției Rutiere care conducea cu un permis fals, în baza căruia avea mașină de serviciu și o conducea fără probleme, potrivit ziuanews.ro.


Augustin Căpâlnaş era angajat în cadrul Departamentului Educație Rutieră și urma sa fie transferat la serviciu Însoţiri. Cu această ocazie s-au făcut verificările de rigoare și s-a constat că nu deținea permis de conducere.

Dosar penal pe numele lui Căpâlnaş

"Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Control Intern, a efectuat verificări la Direcția Rutieră, încă din data de 28 februarie, cu privire la situația unui ofițer față de care s-a constat că nu deținea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a dispus cercetarea disciplinară a polițistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta", se arată într-un comunicat de presă al IGPR.


Ofiţerul cu permis auto fals a fost arhidiacon, şofer de arhiepiscop şi purtător de cuvânt al IPJ

Căpâlnaş a fost timp de 13 ani șoferul Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Andrei Andreicuț. Informaţia a fost confirmată pentru Monitorul de Cluj de reprezentanţii Mitropoliei Clujului.

În anul 2009, s-a angajat în cadrul IPJ Alba și a prezentat un permis de conducere fals. În prezent se fac verificări și la IPJ Alba pentru a se vedea cum a fost angajat acesta.


Augustin Căpâlnaș a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie, iar înainte de a intra în Poliție a activat ca și arhidiacon. În 2006, Augustin Căpâlnaș a fost numit purtător de cuvânt al IPJ Alba.

IPJ Cluj şi IPJ Alba tac

Potrivit unor informații apărute în presă în perioada în care a fost numit purtător de cuvânt al IPJ Alba, Căpâlnaș a absolvit în 1996 cursurile Facultății de Teologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. După opt ani în care a activat ca și arhidiacon, în noiembrie 2004 a intrat în politie, fiind numit ofiţer de relații cu publicul la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca.


La IPJ Alba-Iulia Augustin Căpâlnaș a ajuns prin transfer purtător de cuvânt al instituției.

În ultimii ani numele său apare la anumite evenimente organizate de Poliția Rutieră, toate având ca scop prevenirea și educația cu privire la circulația pe drumurile publice.


Conform declarației de avere din anul 2011, inspectorul principal Augustin Căpâlnaș din cadrul Compartimentului Educație Rutieră din IGPR deține un BMW fabricație 2005. Un an mai târziu însă, BMW-ul dispare din declarația de avere și nici nu este trecut ca bun vândut în ultimele 12 luni sau casat. Mașina nu se regăsește nici în declarația de avere din 2013.

În 2004, Augustin Căpâlnaş a devenit poliţist, fiind ofiţer de relaţii cu publicul la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca. În 2006, Augustin Căpâlnaş a fost transferat de la Cluj-Napoca, fiind numit purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, funcţie pe care a ocupat-o timp de peste un an.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Cluj au declarat, miercuri, că Augustin Căpâlnaş nu a desfăşurat activităţi în cadrul IPJ Cluj, astfel că nu au ce informaţii să ofere despre acest caz.

De asemenea, solicitat să furnizeze un punct de vedere oficial privind modul în care a fost angajat ofiţerul de poliţie Augustin Căpâlnaş în cadrul inspectoratului, dacă acesta a folosit autoturismele de serviciu sau dacă la angajare în dosarul acestuia s-a verificat valabilitatea permisului de conducere, Biroul de Presă al IPJ Alba a refuzat să ofere informaţii.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au refuzat şi ei să comenteze acest caz pe motiv că Augustin Căpâlnaş nu mai este angajat al instituţiei, iar când a fost, arhiepiscopia era condusă de un alt arhiepiscop.

Ultimele Stiri
abonare newsletter