Actualitate

NATO nu confirmă retragerea trupelor ruseşti din Ucraina

NATO nu poate confirma retragerea anunţată a trupelor ruseşti masate în ultima perioadă la frontiera cu Ucraina, potrivit secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

NATO nu confirmă retragerea trupelor ruseşti din Ucraina NATO nu confirmă retragerea trupelor ruseşti din Ucraina

„Din nefericire, nu pot să confirm faptul că Rusia îşi retrage trupele. Nu este ceea ce constatăm”, a spus Anders Fogh Rasmussen înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Externe din cele 28 de state membre ale organizaţiei, la Bruxelles.

„Desfăşurarea militară masivă nu poate să contribuie, în niciun fel, la diminuarea tensiunii (...). Îndemn din nou Rusia să-şi retragă trupele, să-şi respecte obligaţiile internaţionale şi să înceapă un dialog constructiv cu Ucraina", a adăugat el, citat de Mediafax.


Statele Unite au primit cu prudenţă, luni, informaţii ucrainene şi ruse privind retragerea parţială a unor trupe ruse. Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a anunţat că nu poate confirma aceste informaţii și a subliniat că este vorba despre o etapă „necesară în vederea unei discuţii serioase” cu privire la o „dezescaladare”.

Prezenţa acestor militari - 20.000 potrivit Washingtonului - alimentează temeri referitoare la o invazie a părţii de est a Ucrainei, în mare parte rusofonă, şi unei repetări a scenariului care a condus la pierderea Crimeei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter