Actualitate

Orange va lansa 4G+ în România. Cluj-Napoca, printre primele orașe beneficiare

Orange România va extinde, din 7 aprilie, reţeaua telecom de generaţia a patra (4G) în 90 de oraşe, reprezentând peste 45% din populaţia ţării şi, în premieră, operatorul va lansa în teste, în şase localităţi, reţeaua 4G+, care permite transferuri de date la viteze de până la 300 Mbps.

"Din 7 aprilie, Orange România va utiliza integral tot spectrul de frecvenţe pe care l-a achiziţionat în septembrie 2012. România este a noua ţară din lume unde este prezentă o reţea 4G+. Suntem al doilea operator din estul Europei cu 4G+ şi primul din România", a declarat, luni, într-o conferinţă, directorul tehnic al operatorului, Ştefan Slavnicu.

Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va furniza clienţilor din peste 1.000 de localităţi viteze medii reale de descărcare (download) de 30 Mbps şi încărcare (upload) de 15 Mbps. "Împreună cu noua gamă de opţiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps şi upload de 30 Mbps", a spus Slavnicu.


Clujenii pot testa gratuit reţeaua 4G+

În premieră în România, potrivit reprezentanţilor operatorului, tot din 7 aprilie, Orange România va permite clienţilor din şase oraşe să testeze reţeaua 4G+, care va permite viteze de transfer de până la 300 Mbps pentru descărcare (download), utilizând echipamente de furnizate de producătorul chinez Huawei.

"Orange îi invită pe clienţii care se află în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi şi Timişoara să testeze noua tehnologie în magazinele Orange şi încurajează producătorii să aducă pe piaţa din România dispozitive compatibile cu această tehnologie", a mai spus reprezentantul Orange România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter